• 1398/05/24 - 09:23
  • تعداد بازدید : 349
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی خبر داد؛

بازرسی بهداشتی حدود 4 هزار رأس دام زنده در روز عید قربان

مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی در نشستی خبری با هدف ارائه گزارش عملکرد این اداره کل در عید قربان، ضمن تجلیل از اصحاب رسانه استان به مناسبت روز خبرنگار گفت: روز عید قربان گروه های نظارتی این اداره کل 3 هزار و 931 رأس دام زنده را پیش از کشتار، بازرسی کردند و سلامت گوشت یکهزار و ۴۳۰ رأس دام ذبح شده به تایید همکاران ما رسید و در نتیجه این بازرسی ها، چهار لاشه به طور کامل، ضبط و از چرخه مصرف، خارج و ۱۳۴ لاشه نیز به شکل موضعی اصلاح شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی، دکتر سید محمدمهدی احمدی خاطرنشان کرد: تمهیدات لازم برای خدمات رسانی به مردم در زمینه کشتار دام در روز عید قربان، از پیش برنامه ریزی شد و بر این اساس،  ۶۱ اکیپ شامل  ۳۰ گروه سیار و ۳۱ گروه ثابت متشکل از ۲۶ دامپزشک،  ۶۲ بازرس بهداشتی و ۱۷ ناظر شرعی برای خدمات رسانی در شهرستان های مختلف استان سازماندهی شدند. 

وی در عین حال با اشاره به این که عمده تلاش ما سوق دادن کشتار دام های قربانی به کشتارگاه هاست، گفت: اگرچه کشتار دام در منازل و معابر عمومی هنوز مشاهده می شود، اما با اطلاع رسانی هایی که دامپزشکی در سال های اخیر به کمک رسانه ها انجام داده است، مردم درخصوص تبعات این امر آگاه تر شده اند و امسال اقبال به کشتار دام در کشتارگاه بیشتر بود.

وی تصریح کرد: روز عید قربان سال گذشته ۱۰ رأس دام سنگین و ۸۶ رأس دام سبک در کشتارگاه بجنورد کشتار شد که این آمار در عید قربان امسال به ۱۲ رأس دام سنگین و  ۹۵ رأس دام سبک رسید.

وی اذعان کرد: شمار بازرسی های ما در عید قربان برای تایید سلامت دام قبل از کشتار و بررسی سلامت گوشت لاشه دام های ذبح شده، تا حدود ۴۰ درصد نسبت به عید قربان سال گذشته کاهش داشت که به نظر می رسد علت این امر، افزایش قیمت دام زنده باشد. وی اضافه کرد: امسال عرضه پرنده در میادین ثابت و  سیار دامی استان به منظور کشتار در عید قربان افزایش یافته بود.

ادامه طرح پایش بروسلوز دام ها با تأمین اعتبار

مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی در بخش دیگر سخنان خود درباره اجرای طرح پایش بیماری بروسلوز در دام های استان با اشاره به اجرای پایلوت این طرح در شهرستان فاروج گفت: این طرح سال گذشته در این شهرستان پیگیری شد اما به علت مشکلات اعتباری، ناتمام ماند و بخشی از آن اجرایی نشد. وی با بیان این که با اجرای این طرح، شماری از دام های آلوده شناسایی و از گله ها حذف شد که بابت این امر بایستی یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال غرامت به دامداران پرداخت شود که منتظر تأمین اعتبار است، افزود: چنان چه منابع لازم تأمین شود و  به این اداره کل اختصاص یابد، اجرای طرح ادامه خواهد یافت.  

دکتر احمدی هم چنین در پاسخ  به پرسشی درباره تاثیر تحریم ها بر تامین دارو و واکسن های دامپزشکی نیز با بیان این که به هر حال تاثیر این امر را نمی توان کتمان کرد، در عین حال تصریح کرد: با وجود این محدودیت ها و افزایش قیمت ها، سازمان دامپزشکی تاکنون نیازهای مورد نیاز را تامین کرده و در حال حاضر در استان کمبود دارو و واکسن نداریم. 

وی با اشاره به این که یکی از مشکلات ما استقبال نکردن دامداران از طرح مایه کوبی تب برفکی، به علت بهادار بودن واکسن آن و کم بضاعت بودن تعدادی از دامداران سنتی در استان است، خاطرنشان کرد: در این زمینه درخواست و پیشنهاد ما این است که تعاونی های گاوداران و دامداران وارد عرصه سرمایه گذاری شوند اما تاکنون محقق نشده است.

دکتر احمدی هم چنین با انتقاد از رواج خوددرمانی در حوزه دام تاکید کرد: بسیاری از اوقات تلفات دام ها به دلیل مراجعه نکردن به موقع دامداران روستایی به واحدهای دامپزشکی است لذا توصیه همیشگی ما این است که دامداران در زمان بروز بیماری در جمعیت دامی به جای خوددرمانی، به واحدهای دامپزشکی شهرستان خود مراجعه کنند تا متحمل ضرر و زیان نشوند.

مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی در باره تمهیدات اتخاذشده برای کنترل قیمت مرغ در استان هم با اشاره به این که دامپزشکی تنها یکی از اعضای کارگروه تنظیم بازار این فرآورده است، گفت: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار کشور، اجرای تصمیمات کارگروه های استانی ذیل این ستاد برای همه دستگاه ها الزامیست و بر اساس تصمیم کارگروه تنظیم بازار استان نیز خروج مرغ زنده از این استان از ۱۹ مردادماه جاری تا اطلاع ثانوی و اشباع بازار استان، ممنوع شده و متوقف است. 

دکتر احمدی هم چنین گفت: با توجه به افزایش قیمت دام و شرایط خوب برای پرورش و نگهداری آن، اقبال به دامپروری افزایش یافته و اگرچه هنوز سرشماری دقیقی از جمعیت دامی امسال انجام نشده، اما مشاهدات همکاران ما نشان می دهد که جمعیت دام استان افزایش یافته است.

خراسان شمالی قریب 2 و نیم میلیون واحد دامی دارد که حدود 3 درصد جمیعت دامی کشور را تشکیل می دهد.

بر اساس این گزارش، در پایان این نشست از خبرنگاران حاضر در جلسه، تجلیل و با اهدای لوح سپاس و هدیه، از آنان قدردانی شد./

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 242517
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه