• 1399/08/27 - 11:58
  • تعداد بازدید : 226
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

اقدامات نظارتی و کنترلی دامپزشکی خراسان شمالی برای مقابله با قاچاق دام

کارشناس مسئول قرنطینه اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی در گفت و گوهای جداگانه با خبرنگاران ایرنا و ایسنا در بجنورد، به تشریح اقدامات نظارتی، کنترلی و پیشگیرانه این اداره کل برای مقابله با حمل و نقل غیرمجاز و قاچاق دام زنده پرداخت.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی، دکتر ابراهیم تقوایی مقدم گفت: با توجه به مصوبات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، گشت های مشترک این اداره کل با دیگر دستگاه های ذی ربط به منظور کنترل قاچاق دام و یا تردد دام غیرمجاز انجام می شود.

وی با اشاره به این که دو میلیون رأس دام سبک و ۶۰ هزار رأس دام سنگین در این استان وجود دارد و خراسان شمالی به عنوان یکی از قطب های دامپروری محسوب می شود، اظهار کرد: تعداد دام پرورش داده شده در استان مازاد بر مصرف داخل آن است و سالانه حدود ۷۰۰ هزار رأس دام از استان خارج می شود. وی ادامه داد: با تلاش های انجام شده و مجوزهایی که صادر کرده ایم، تقریبا توانسته ایم بیش از نیمی از دام هایی را که از استان خارج می شود، کنترل کنیم. وی خاطرنشان کرد: این اداره کل به منظور کنترل دام قاچاق و یا غیرمجاز، اقدام به شناسایی خودروهایی کرده است که حمل دام زنده را انجام می دهند و تاکنون برای بیش از ۲۰۰ خودروی حمل دام در استان کد رهگیری صادر شده است. وی تصریح کرد: اما مشکلی که در امر قاچاق و تردد دام غیرمجاز وجود دارد، چوبداران و واسطه هایی هستند که شناسایی نشده اند و علاوه بر آن، وجود راه های فرعی خیلی زیاد در استان که به استان های همسایه ختم می شود یکی دیگر از مشکلات پیش رو است.

وی گفت: در هفت ماه امسال با توقیف ۴۲ دستگاه خودرو، هزار و ۲۱۹ رأس دام سبک غیرمجاز و ۱۱۷ رأس دام قاچاق و ۴۷ رأس دام سنگین غیرمجاز در استان شناسایی و توقیف شد. وی خاطرنشان کرد: در مدت مشابه پارسال، ۳۱۴ رأس دام سبک غیرمجاز و ۳۴ رأس گاو و گوساله غیرمجاز در استان کشف شده و شمار دام قاچاق سبک هم ۱۰۲ رأس ثبت شده و کشف ۴۰۲ رأس دام قاچاق در استان گزارش شد.

وی با بیان اینکه برای کنترل دام قاچاق طرح هویت گذاری دام ها در استان در حال انجام است، افزود: به تمامی دامداران تاکید شده است که موضوع هویت گذاری دام را جدی بگیرند و حتی قرار بر این شده که نهاده های دامی فقط به دام هایی تعلق بگیرد که هویت گذاری شده باشند.

مسئول واحد قرنطینه دامپزشکی خراسان شمالی درباره علت قاچاق دام زنده گفت: نوسان قیمت ارز سبب شده تا انگیزه خروج دام از کشور به شکل قاچاق، افزایش یابد و دلالان و چوبداران وارد عرصه شده اند و دام را به طور غیرمجاز از مرزها خارج می کنند. البته به گفته وی، با اجرای طرح هویت گذاری و پلاک گذاری دام ها، تا حد زیادی از قاچاق و خروج غیرمجاز دام از استان جلوگیری شده است، اما خروج دام و جابه جایی آن بدون دریافت مجوز لازم از دامپزشکی، هم چنان وجود دارد.  وی در عین حال گفت: قاچاق دام در خراسان شمالی شایع و زیاد نیست، زیرا این استان مرز باز ندارد واگر هم دامی قاچاق می شود، از دیگر استان انجام شده است؛ یعنی دام هایی که از استان خارج می شود، ممکن است از طریق دلالان دیگر استان ها، به سمت مرز رفته و قاچاق شود.

دکتر تقوایی مقدم با بیان این که خروج دام از این استان به استان های مرزی ممنوع است و مجوزی در این زمینه صادر نمی شود، گفت: خراسان شمالی قطب دامپروری است و شمار زیادی از جمعیت دامی به ناچار باید از استان خارج شود و نیاز است تا دام زنده فروخته شود. زیرا در استان ۲ میلیون رأس دام سبک نگهداری و پرورش داده می شود که اگر از این تعداد، یک میلیون رأس مولّد باشند، سالانه دست کم یک میلیون رأس بره و بزغاله به جمعیت دام سبک استان افزوده می شود، بنابراین لازم است بخشی از دام زنده از استان خارج شود که برآورد می شود در شرایط کنونی سالانه ۷۰۰ هزار رأس را شامل می شود./ 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 257629
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه