• 1403/04/23 - 11:01
  • تعداد بازدید : 63
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

نظارت فراگیر بهداشتی و شرعی دامپزشکی بر دام‌های قربانی در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی در استان خراسان شمالی

به گزارش روابط عمومی دامپزشکی خراسان شمالی ، برنامه عملیاتی بازرسی و نظارت بهداشتی و شرعی بر دام‌های قربانی در قالب پرسنل فنی دامپزشکی به همراه ناظران شرعی در روزهای تاسوعا و عاشور در روزهای ۲۵ و ۲۶ تیرماه از ساعت ۶ صبح تا ۱۴ ظهر اجرا خواهد شد. در این روزها، 11تیم‌ ثابت و 22 تیم سیار شامل 11 نفر دکتر دامپزشک ، 22 نفر بازرس بهداشت گوشت و یازده نفر ناظر شرعی،  مجهز به لباس متحدالشکل و خودروهای ویژه دامپزشکی اقدام به نظارت بهداشتی و شرعی بر ذبح دام های قربانی را با استقرار در نقاط مختلف شهرها به‌ویژه در محل کشتارگاه‌ ها را دارند و دام‌های کشتاری را از نظر آلودگی به عوامل بیماری‌زا بالاخص بیماری‌های مشترک بین انسان و دام مورد بازرسی قرار داده و سلامتی مصرف‌کنندگان را از ابتلا به این بیماری‌ها تضمین خواهند نمود.

توصیه بهداشتی به مردم و هیات های مذهبی:

به ‌منظور حفظ سلامت خود و سایر شهروندان توصیه‌های بهداشتی ذیل را جدی بگیرند:

۱ ـ از ذبح دام خارج از چرخه نظارت بهداشتی دامپزشکی مثل ذبح در معابر عمومی، خیابان‌ و منازل اکیداً خودداری کنند.

2-برای تامین گوشت مورد اهدا ایام محرم و صفر، دام نذری را صرفا در کشتارگاه های دام کشتار نمایید.

3- گوشت و آلایش خوراکی دام ذبح‌شده را قبل از مصرف حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتی‌گراد (یخچال) نگهداری کنند.

4 ـ برای قطعه کردن گوشت و شست‌وشوی آن حتماً از دستکش استفاده کنند.

5 ـ از برش‌دادن کیست‌ها و آبسه‌های موجود بر روی لاشه و دل و جگر جداً خودداری کنند.

6 ـ اندام‌ها و ضایعات غیرقابل‌مصرف را به‌هیچ‌وجه در اختیار حیوانات قرار ندهند.

7 ـ گوشت و آلایش خوراکی را حتی‌الامکان کاملا بپزند و سپس مصرف کنند.

8 ـ وسایل و سایر تجهیزات در تماس با گوشت و آلایش را به‌خوبی شسته و ضدعفونی کنند.

سامانه ارتباط مردمی با دامپزشکی به شماره تماس 1512 به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به هم استانی های عزیز می باشد.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 322503

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه