نظارت فراگیر بهداشتی و شرعی دامپزشکی بر دامهای قربانی در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی در استان خراسان شمالی
به گزارش روابط عمومی دامپزشکی خراسان شمالی ، برنامه عملیاتی بازرسی و نظارت بهداشتی و شرعی بر دامهای قربانی در قالب پرسنل فنی دامپزشکی به همراه ناظران شرعی در روزهای تاسوعا و عاشور در روزهای ۲۵ و ۲۶ تیرماه از ساعت ۶ صبح تا ۱۴ ظهر اجرا خواهد شد. در این روزها، 11تیم ثابت و 22 تیم سیار شامل 11 نفر دکتر دامپزشک ، 22 نفر بازرس بهداشت گوشت و یازده نفر ناظر شرعی، مجهز به لباس متحدالشکل و خودروهای ویژه دامپزشکی اقدام به نظارت بهداشتی و شرعی بر ذبح دام های قربانی را با استقرار در نقاط مختلف شهرها بهویژه در محل کشتارگاه ها را دارند و دامهای کشتاری را از نظر آلودگی به عوامل بیماریزا بالاخص بیماریهای مشترک بین انسان و دام مورد بازرسی قرار داده و سلامتی مصرفکنندگان را از ابتلا به این بیماریها تضمین خواهند نمود.
توصیه بهداشتی به مردم و هیات های مذهبی:
به منظور حفظ سلامت خود و سایر شهروندان توصیههای بهداشتی ذیل را جدی بگیرند:
۱ ـ از ذبح دام خارج از چرخه نظارت بهداشتی دامپزشکی مثل ذبح در معابر عمومی، خیابان و منازل اکیداً خودداری کنند.
2-برای تامین گوشت مورد اهدا ایام محرم و صفر، دام نذری را صرفا در کشتارگاه های دام کشتار نمایید.
3- گوشت و آلایش خوراکی دام ذبحشده را قبل از مصرف حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد (یخچال) نگهداری کنند.
4 ـ برای قطعه کردن گوشت و شستوشوی آن حتماً از دستکش استفاده کنند.
5 ـ از برشدادن کیستها و آبسههای موجود بر روی لاشه و دل و جگر جداً خودداری کنند.
6 ـ اندامها و ضایعات غیرقابلمصرف را بههیچوجه در اختیار حیوانات قرار ندهند.
7 ـ گوشت و آلایش خوراکی را حتیالامکان کاملا بپزند و سپس مصرف کنند.
8 ـ وسایل و سایر تجهیزات در تماس با گوشت و آلایش را بهخوبی شسته و ضدعفونی کنند.
سامانه ارتباط مردمی با دامپزشکی به شماره تماس 1512 به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به هم استانی های عزیز می باشد.
نظر دهید