• 1401/04/20 - 13:15
  • تعداد بازدید : 214
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

گزارش عملکرد واحد بازرسی و نظارت بهداشتی دام و فرآورده های خام دامی در روز عید سعید قربان در شهرستان شیروان

دامپزشکی پیشگام در تامین امنیت و بهداشت مواد غذایی با منشا دامی می باشد.

به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان شیروان، دکتر حسن ایزانلو سرپرست این اداره  ضمن عرض تبریک ایام مبارک  ماه ذی الحجه  ویژه عید سعید قربان و عید سعید غدیر خم  خدمت همشهریان گرامی از کلیه پرسنل و ناظرین شرعی خدوم اداره دامپزشکی و کشتارگاه دام شهرداری و مدیریت میدان دام مرکزی و ارگانهای همراه جهت تلاش در امر قربانی و کشتار بهداشتی دام جهت تامین گوشت و آلایش استحصالی سالم و حلال برای مصرف کنندگان و نیز همشهریان و خیرین که جهت تسهیل  این امر مهم همکاری نمودند کمال سپاسگذاری را داشت.

وی ادامه داد :  طی گزارش عملکرد واحد بازرسی و نظارت بهداشتی دام و فرآورده های خام دامی در روز عید سعید قربان تعداد دام بازرسی شده شامل گاو و گوسفند و بز در میادین عرضه موقت دام زنده، کشتارگاه دام و در منازل توسط بازرسین دامپزشکی ثابت و سیار جمعا 500 راس و تعداد لاشه بازرسی شده 144 راس می باشد.

در پایان ایزانلو از کلیه همشهریان عزیز تقاضا کرد به صورت عامیانه نه فقط در اعیاد و ایام خاص جهت حمایت در تامین سلامت عمومی و گوشت سالم و بهداشتی، از کشتار در منازل و معابر عمومی که باعث مخاطرات بهداشتی و آلودگی زیست محیطی میشود جدا خودداری نموده و جهت این امر دام سالم را حتما از مراکز و میادین دام مجاز تحت نظارت دامپزشکی خرید و جهت کشتار به کشتارگاه رجوع یا از طریق یکی از متصدیان مراکز عرضه گوشت قرمز نسبت به خرید دام و تهیه و دریافت گوشت و آلایش استحصالی بازرسی شده و دمای پیش سرد گذرانده و کاملا سالم و بهداشتی اقدام کنند.

همچنین تاکید نمود همشهریان و روستاییان که به این مراکز دسترسی ندارند می توانند با تماس با سامانه تلفنی دامپزشکی 1512 از حضور یا مشاوره بازرسین بهداشتی اداره و یا یکی از کلینیسینهای دامپزشکی فعال در منطقه استفاده کنند و نیز درحین کشتار از کلیه امکانات حفاظتی ویژه ماسک و دستکش و چکمه جهت کنترل و پیشگیری از احتمال ابتلا به برخی از بیماریهای مشترک انسان و دام مانند تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و تب مالت و شاربن و سل و ... استفاده نموده و نیز در زمان ذبح حفره ای در محل کشتار به عمق حداقل سی سانتیمتر حفر و خون ناشی از دام کشتاری را به داخل آن هدایت و سطح حفره با خاک پوشانده شود و نیز امحا و احشا آلوده حذفی را به صورت بهداشتی معدوم نمایند، بطوریکه در دسترس سایر حیوانات قرار نگیرد. همچنین حتما لاشه و الایش به دست آمده را به مدت 24 ساعت در یخچال با دمای 0 تا 4 درجه سانتیگراد و آلایش استحصالی را به مدت 48 ساعت در دمای 0 تا 4 درجه سانتیگراد نگهداری تا پس از طی مرحله جمود نعشی گوشت استحصالی سالم و بهداشتی با قوام و طعم مناسبتر داشته باشند .

  • گروه خبری : اخبار شهرستان,شبکه دامپزشکی شهرستان شیروان
  • کد خبر : 288207

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه