نظارت دامپزشکی شیروان بر سلامت 517 رأس دام زنده و 158 دام قربانی
گزارش عملکرد واحد بازرسی و نظارت بهداشتی دامپزشکی شیروان در عید سعید قربان شامل بازرسی 517 رأس دام زنده و 158 لاشه قربانی اعلام شد.
![بربند](/thumbnail/550-375_100/uploads/24/2021/Jul/28/IMG-20210726-WA0006.jpg)
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شیروان، رئیس شبکه با قدردانی از تلاش های همکارن و ناظران بهداشتی و شرعی و کارکنان کشتارگاه و همراهی شهرداری و دیگر نهادهای مرتبط گفت: تعداد دام بازرسی شده شامل گاو، گوسفند و بز در میادین عرضه موقت دام زنده، کشتارگاه دام و در منازل توسط بازرسان اکیپ های ثابت و سیار دامپزشکی جمعا 517 راس و تعداد لاشه بازرسی شده 158 راس بوده است.
دکتر سید سامان بربند از عموم شهروندان خواست، نه فقط در اعیاد و روزهای خاص، بلکه در تمام ایام سال برای تامین سلامت عمومی و گوشت سالم و بهداشتی، از کشتار در منازل و معابر عمومی که باعث مخاطرات بهداشتی و آلودگی زیست محیطی می شود، جدا خودداری کنند. وی افزود: دام سالم را حتما از مراکز و میادین مجاز تحت نظارت دامپزشکی خریداری و برای ذبح به کشتارگاه ارجاع دهند یا از طریق یکی از متصدیان مراکز عرضه گوشت قرمز، برای خرید دام و دریافت گوشت و آلایش استحصالی بازرسی شده و دمای پیش سرد گذرانده و کاملا سالم و بهداشتی، اقدام کنند.
وی تاکید کرد: شهروندان یا روستاییان عزیزی که به این مراکز دسترسی ندارند، می توانند با تماس با سامانه تلفنی دامپزشکی به شماره 1512 از حضور یا مشاوره بازرسان شبکه و یا یکی از کلینیسین های دامپزشکی فعال در منطقه استفاده کنند و نیز حین کشتار از تجهیزات حفاظت فردی یعنی ماسک، دستکش و چکمه برای کنترل و پیشگیری از ابتلا به بیماری های مشترک انسان و دام مانند تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، تب مالت، شاربن و سل و ... استفاده کنند. هم چنین باید لاشه و آلایش به دست آمده را 24 ساعت در یخچال با دمای صفر تا 4 درجه سانتیگراد، نگهداری کنند تا پس از طی مرحله جمود نعشی، گوشت استحصالی سالم و بهداشتی با قوام و طعم مناسب تر و عاری از عوامل یبماری زا داشته باشند.
نظر دهید