خرید گوشت از مراکز غیر مجاز و افراد ناشناس خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو را به دنبال دارد.
از توجه به تبلیغات محیطی و خرید گوشت دام از افراد ناشناس؛ به بهانه ارزانی؛ بپرهیزید.
![](/thumbnail/550-375_100/uploads/24/2022/Jun/01/cchf.jpg)
اطلاعیه بهداشتی خرید گوشت قرمز
دکتر ولی عابدی رئیس شبکه دامپزشکی بجنورد گفت: با توجه به اینکه گوشت می تواند منبع بالقوه برای انتقال بیماریهای مشترک باشد لذا خرید گوشت از مراکز غیر مجاز و افراد ناشناس خطر ابتلا به بیماریهای مشترک بین انسان و دام از جمله بیماری تب کریمه کنگو را به دنبال دارد.
وی ادامه داد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در دام بیماری بدون علامت و یا با علائم خفیف ایجاد می کند. این بیماری در دام مبتلا کشنده نیست و در حیوانات اهلی (گاو، گوسفند ، و بز) علائم چندان واضحی ندارد، لذا غیر قابل شناسایی است. اگرچه بیماری در دام های اهلی علامت خاصی ندارد ولی ویروس در بدن آنها پس از آلودگی و عفونت باقی می ماند.
وی اضافه کرد: راههای انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به انسان شامل تماس با فرآورده های حاصل دام آلوده، تماس مستقیم با دام آلوده و ترشحات آن، تماس با کنه های گزنده ناقل ویروس بیماری، تماس مستقیم با انسان بیمار و ترشحات آن می باشد.
ایشان در پایان افزود: در کشورمان بسیاری از موارد بیماری در انسان ناشی از تماس با فرآورده های حاصل دام آلوده (گوشت دام) بوده است. لذا توصیه می شود حتما گوشت را از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی که ممهور به مهر بهداشتی و برچسب می باشد تهیه نمایید. در این مراکز گوشت از طریق کشتارگاه و پس از طی مراحل بازرسی و پیش سرد عرضه می گردد که در این فرآیند، اگر به صورت اتفاقی ویروس بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در گوشت حضور داشته باشد، از بین می رود.
نظر دهید