• 1400/12/12 - 12:23
  • تعداد بازدید : 135
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

گفتگوی ویژه دامپزشکی خراسان شمالی با خبرگزاری صدا و سیما

گفتگوی دامپزشکی استان با خبرگزاری صدا و سیما درخصوص خرید و نگهداری ماهی قرمز و همچنین توصیه های بهداشتی جهت توزیع ، عرضه و نگهداری فرآورده های خام دامی ویژه نوروز 1401

به گزارش روابط عمومی دامپزشکی خراسان شمالی در مورخ 1400/12/11 دکتر علی اکبر دلیر صحرایی معاونت سلامت در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما یادآور رعایت نکات زیر جهت تهیه فرآورده های خام دامی سالم و بهداشتی در نورزو 1401 شد و چنین بیان کرد:

فرآورده های خام دامی نقش بسزایی در تامین سبد غذایی خانوار دارد از جمله گوشت قرمز ، گوشت سفید و شیر ،تخم مرغ  و... که  الزامات بهداشتی مهمی در مورد این فرآورده ها وجود دارد:

*شهروندان گرامی حتما گوشت قرمز را از مراکز مجاز و تحت نظارت شبکه های دامپزشکی تهیه کنند. کشتار غیر مجاز دام و عرضه ی گوشت آن در فروشگاههای غیر مجاز و دوره فروشی از جمله  تخلفاتی است دراین مورد مشاهده و برخورد شده است .

* هنگام خرید گوشت به مهر دامپزشکی بر روی لاشه توجه شود که از جمله نشانه های لاشه سالم و بهداشتی ، مهر روی لاشه گوشت و لیبل های موجود بر روی آن است که تاریخ کشتار و تاریخ مصرف گوشت را مشخص می کند.

*از شیر و فرآورده های لبنی استریلیزه و پاستوریزه مصرف شود زیرا شیر خام بسیار فساد پذیر است و تنها تضمین سلامت شیر، پاستوریزه و استریلیزه بودن آن می باشد

* فرآورده های خام دامی فساد پذیر پس از خرید یا سریعاً مصرف شود و یا در دمای بین  0 تا 4 درجه سانتی گراد به مدت محدود نگهداری شود

به نشانه ها و تذکرات  بهداشتی بر روی کلیه محصولات فرآورده های خام دامی دقت بفرمائید.

همچنین وی در خصوص الزامات بهداشتی خرید و نگهداری ماهی قرمز در ایام نوروز عنوان کرد:

بیش از نیمی از بیماری های عفونی ، قابل انتقال از دام به انسان است . حتما ماهی قرمز را از مراکز فروش ماهی که مورد تایید دامپزشکی می باشند مانند فروشگاه های فروش ماهیان زینتی  ویا مراکزی که  مورد تایید دامپزشکی بوده و توسط دامپزشکی مورد بازرسی قرار میگیرد،خرید نمایید

 * در هنگام انتقال ماهی از ظروف یکبار مصرف استفاده شود و پس از انتقال به منزل و یا محل نگهداری ماهی قرمز ، ظرف  نگهداری و آب ماهی تعویض شود. ظرف جدید و آب آن از قبل آماده و تهیه شده باشد ظرف نگهداری ماهی به دلیل تبادل اکسیژن دارای دهانه باز باشد و قبلا"با نمک 3% ضد عفونی گردد.

*مناسب ترین دمای نگهداری ماهی بین 22 تا 26 درجه سانتی گراد می باشد.

*تعویض آب ماهی به یکباره صورت نگیرد و 25 تا 30 درصد آب ظرف تعویض شود و  به ازای هر قطعه ماهی یک لیتر آب مورد نیاز است و همچنین خوراک ماهی قرمز از مراکز مجاز تهیه گردد

وی افزود: افرادی که دچار بیماری های تنفسی هستند نباید در مراکز فروش ماهی فعالیت نمایند و حتما آب نگهداری ماهی قرمز را پس از تعویض در شبکه فاضلاب مستقیما بریزید و همچنین از خزندگان ، دوزیستان، نرم تنان و حلزون ها بدلیل اینکه ممکن است بعنوان ناقل یا واسطه بالقوه انواع عوامل بیماری زا برای انسان باشند بجای ماهی قرمز استفاده  نشود و عرضه و فروش آن نیز در مراکز ممنوع می باشد

در پایان نوروز ماهی ها را در رودخانه ها و یا نهرها رها سازی نشود و در محل های تعیین شده  توسط شهرداری که از پیش مشخص شده رهاسازی شود.

 

در ادامه دکتر رضا اسدی معاونت توسه مدیریت و منابع دامپزشکی استان به بیان چگونگی پیدایش و شکل گیری دامپزشکی در سطح جهان و ساختار تشکیلاتی سازمان دامپزشکی کشور  و ادارات کل دامپزشکی پرداخته و عنوان داشتند :

در سال 1350 سازمان دامپزشکی کشور به استناد قانون سازمان دامپزشکی مصوب مجلس شورای ملی وقت تشکیل شد. که در استان ها دامپزشکی استان تحت مدیریت مدیر کل و دو معاونت سلامت و توسعه مدیریت و منابع و ذیل این دو معاونت روسای ادارات ستادی و در شهرستان ها نیز رئیس شبکه دامپزشکی خدمات خود را ارائه میدهد .

وی افزود : سازمان دامپزشکی دارای کد مستقل اعتباری است و ادارات کل در استان ها راسا و مستقیما با سازمان محترم مدیریت و برنامه ریزی استان مبادله موافقت نامه انجام میدهند. طرح ها و پروژه های سازمان دامپزشکی در سطح ملی و ادارات کل دامپزشکی در سطح استانها پس از تایید سازمان مدیریت و برنامه ریزی موافقتنامه آن مبادله و اعتبارات تخصیص و هزینه می گردد . ایشان در پایان از مسئولین استان درخواست مساعدت بیشتر در حوزه اعتبارات دامپزشکی را داشتند.

 

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 282240

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه