• 1398/04/29 - 09:30
  • تعداد بازدید : 543
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

هشدار معاون سلامت دامپزشکی خراسان شمالی درباره تب کریمه-کنگو

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی راه های جلوگیری از ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو یا CCHF را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی، دکتر حمید رمضانی با اشاره به تشدید فعالیت کنه های ناقل بیماری در فصل گرما تصریح کرد: این بیماری مشترک و قابل انتقال از حیوانات به انسان، در دام ها مرگ و میر و حتی علائم چندان مهمی ندارد، اما انتقال ویروس به افرادی که با دام یا فرآورده های دامی سر و کار دارند، چنان چه در مراحل اولیه به درستی تشخیص و درمان نشود، می تواند به مرگ مبتلایان منجر شود.

وی خاطرنشان کرد: ویروس CCHF از طریق کنه های خاصی به دام ها منتقل می شود و در خون آن ها زیست می کند، بنابراین جداکردن کنه از روی بدن دام یا دستکاری و له کردن آن ها، هم چنین کشتار غیرمجاز و تماس با خون و ترشحات دام های مبتلا و گوشت و فرآورده های آن می تواند ویروس عامل بیماری را به انسان منتقل کند. وی ادامه داد: سمپاشی بدن دام و جایگاه نگهداری دام ها با سموم توصیه شده، استفاده از دستکش و وسایل حفاظت فردی در تماس با دام ها و فرآورده های آن، استفاده شهروندان از گوشت و فرآورده های خام دامی که در کشتارگاه و با نظارت بازرسان بهداشتی دامپزشکی استحصال شده و دارای مهر و برچسب دامپزشکی است، از مهم ترین راه های پیشگیری از ابتلا به این بیماری زئونوز خطرناک است.

دکتر رمضانی اضافه کرد: به عموم مردم توصیه اکید می شود از ذبح دام در معابر و منازل، خودداری و دام های قربانی خود را نیز برای ذبح بهداشتی و شرعی به کشتارگاه ها منتقل کنند ولی با این حال، درصورت استفاده از گوشت حیوانی که خارج از کشتارگاه ذبح شده است، برای تضمین کیفیت و برطرف شدن مخاطرات بهداشتی ناشی از مصرف گوشت، بایستی آن را حداقل 24 ساعت در دمای 2 تا 4 درجه سانتیگراد(یخچال) نگهداری و سپس مصرف یا منجمد کرد و از مصرف گوشت و آلایش خوراکی بلافاصله پس از ذبح دام، خودداری شود./

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 134873
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه