• 1400/09/09 - 12:07
  • تعداد بازدید : 98
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نظارت مستمر دامپزشکی خراسان شمالی بر عرضه و مصرف آنتی بیوتیک در دام و طیور

اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی در راستای اهداف سازمان دامپزشکی کشور به منظور کاهش مقاومت میکروبی در فراورده های خام دامی برنامه های متعدد و نظارت های ویژه دارد.

به گزارش روابط عمومی دامپزشکی خراسان شمالی، معاون سلامت این اداره کل در این باره گفت: این نظارت ها شامل برنامه نظارت بر عرضه و مصرف داروهای حیوانی به خصوص عدم استفاده از داروهای غیرمجاز، نظارت بر دوره مصرف آنتی بیوتیک در مزارع پرورش دام و طیور، رعایت دوره پرهیز دارویی قبل از کشتار، برگزاری کلاس های آموزشی و افزایش آگاهی تولیدکنندگان در مورد مصرف صحیح آنتی بیوتیک ها، افزایش واکسیناسیون و استفاده از پروبیوتیک ها به جای آنتی بیوتیک، ارتقای آزمایشگاه مرکزی با هدف ردیابی و پایش باقیمانده هاست و با این اقدامات توانسته است نقش بسزایی در کاهش مقاومت میکروبی و حفظ ایمنی مواد غذایی از "مزرعه تا سفره" ایفا کند.

دکتر علی اکبر دلیرصحرایی خاطرنشان کرد: مقاومت آنتی بیوتیکی یعنی میکروب های بیماری ‌زا که برای مبارزه با آن ها آنتی بیوتیک استفاده می ‌شوند، با جهش ژنتیکی نسبت به این داروها مقاومت پیدا کنند و نسل ‌های جدیدی به وجود بیایند که نتوان با آن‌ ها مبارزه کرد. از مهم‌ترین عوامل بروز این نوع مقاومت دارویی هم مصرف خودسرانه یا بیش از حد آنتی بیوتیک‌ هاست و این پدیده کل جامعه انسانی را به خطر می‌اندازد؛ به طوری که خطر آن را به تروریسم تشبیه کرده ‌اند.

وی تصریح کرد: گسترش مقاومت به آنتی بیوتیک ها در باکتری ها، تهدیدی برای سلامت انسان و حیوانات است و هزینه های هنگفتی را به همراه دارد؛تفاوت عمده بین مقاومت میکروبی به داروهای ضدمیکروبی در انسان و دام در این نکته است که مقاومت میکروبی در انسان، فرد را تحت تاثیر قرار داده، در حالی که مقاومت میکروبی در دام باعث انباشتگی دارو و باقی‌مانده‌های دارویی در فرآورده‌های خام دامی شده ومصرف فرآورده های خام دامی توسط انسان، جمعیت کثیری را تحت تاثیر قرار می دهد. وی اضافه کرد: مقاومت باکتری ‌ها به آنتی بیوتیک ‌ها یکی از بزرگ ترین چالش ‌هایی است که سلامت انسان عصر مدرن را تهدید می ‌کند. به همین دلیل در سال ۲۰۱۴ سازمان بهداشت جهانی از مقاومت دارویی در برابر آنتی‌بیوتیک‌ ها به عنوان یک تهدید بزرگ جهانی نام برد.

به گفته وی، با توجه به افزایش مقاومت در برابر آنتی بیوتیک، جهان نیاز مبرمی به تغییر الگوی مصرف و تجویز این منبع با ارزش دارویی دارد. در صورتی که مصرف دارو با همین الگو باقی بماند، حتی تولید و توسعه داروهای جدید نیز نمی تواند مانع از افزایش مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک باشد و با توجه به این که حدود 50 درصد آنتی بیوتیک ها در دامپزشکی مصرف می شود، بررسی و کنترل باقیمانده های آنتی بیوتیک در فراورده های دامی از لحاظ سلامت غذا اهمیت فراوانی دارد.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 279480

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه