• 1401/04/13 - 14:31
  • تعداد بازدید : 252
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به مناسبت عید سعید قربان صورت گرفت:

برگزاری نشست خبری ویژه عید سعید قربان با محوریت بازرسی بهداشتی و تب کریمه کنگو در اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی

در این نشست خدمات بهداشتی رایگان دامپزشکی در روز عید قربان در قالب 25 اکیپ ثابت و 39 اکیپ سیار با دارا بودن 29 دکتر دامپزشک و 59 بازرس بهداشتی و 13 ناظر شرعی مطرح شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی، با توجه به در پیش بودن عید سعید قربان نشست خبری با خبرنگاران و صدا و سیمای  استان در محل سالن جلسات این اداره کل با حضور مدیر کل، معاونت سلامت، رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و  رئیس اداره بهداشت و مبارزه با بیماری های دامی در مورخ 13/04/1401 در اداره کل دامپزشکی برگزار گردید.

دکتر حمید رمضانی مدیر کل دامپزشکی استان، در این نشست، ضمن قدردانی از استقبال خبرنگاران و تبریک پیشاپیش عید سعید قربان گفت: برگزار کردن مراسم قربانی در این عید بسیار حسنه می باشد منتها اگر خارج از کشتارگاه ها صورت پذیرد یک اقدام پر مخاطره لحاظ می گردد.

وی درخصوص بیماری های مشترک بین انسان و دام به ویژه تب کریمه کنگو توضیحاتی را بیان داشت و اهم اقدامات دامپزشکی استان را در عید قربان سال 1400 بیان و عنوان کرد بازرسی بهداشتی در این روز در سه محور برگزاری جلسات بین بخشی ، اقدامات عملیاتی و اطلاع رسانی صورت می گیرد.  

در ادامه دکتر علی اکبر دلیرصحرایی معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان به اهمیت ذبح شرعی و بهداشتی کشتار دام اشاره داشت و گفت: کشتار دام با سه مرحله بازدید (بازدید قبل کشتار، بازدید حین کشتار و بازدید بعد از کشتار) توسط بازرسین متخصص دامپزشکی می بایست صورت گیرد و اهمیت آن را در تشخیص بیماری های مشترک یا مختص خود دام در هریک از مراحل بازرسی دانست.

 وی افزود: در سال گذشته 12 پرونده کشتار غیر مجاز به مراجع قضایی ارجاع و رای نهایی صادر شد که این نشان دهنده آن است که بر دستگاه های قضائی کاملا مشخص می باشد کشتار خارج از کشتارگاه ها تهدید علیه بهداشت عمومی محسوب می گردد. در سال گذشته 2هزار و سیصد و 90 لاشه توسط همکاران دامپزشکی استان بازرسی و حدود 800 کیلو گرم فرآورده ضبط و معدوم شد.

دلیر صحرایی خواستار اطلاع رسانی در خصوص بیماری های مشترک انسان و دام منجمله : تب کریمه کنگو، شاربن، کیست هیداتیک و.. شد و مجددا بر عدم ذبح در معابر عمومی و سامانه 1512 تاکید کرد.

 دکتر ابراهیم تقوائی مقدم رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی در این نشست خدمات بهداشتی رایگان دامپزشکی در روز عید قربان در قالب 25 اکیپ ثابت و 39 اکیپ سیار با دارا بودن 29 دکتر دامپزشک و 59 بازرس بهداشتی و 13 ناظر شرعی را مطرح کرد.

وی اشاره داشت طبق هماهنگی با شهرداری های استان مقرر گردید روز قبل و بعد از عید قربان میادین عرضه دام سم پاشی ، پوست دام های ذبح شده از سطح شهر و همچنین زباله ها در دو نوبت صبح و عصر جمع آوری گردد، شستشوی معابر دارای خون صورت گیرد.

در ادامه دکتر حسن قاسمی فرد رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی گفت: با توجه به اینکه حدود 50 درصد بیماری های عفونی را بیماری های مشترک تشکیل می دهد بنابرین هدف دامپزشکی کاهش موارد ابتلا در جامعه انسانی می باشد.

وی اهمیت آموزش را در پیشگیری از انتقال بیماری های مشترک همچون شاربن، بروسلوز، تب کریمه کنگو و... را مطرح کرد و راه های پیشگیری ازانتقال بیماری CCHF را بیان نمود و اظهار داشت سمپاشی دام در سال 1400 نود و شش هزار راس و سم پاشی جایگاه دام 61هزار متر مربع بوده است و در سال جاری تا کنون 23هزار راس دام و 105 هزار مترمربع جایگاه دام سم پاشی شده است.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 287843

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه