• 1401/06/07 - 13:34
  • تعداد بازدید : 191
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در هفته دولت صورت گرفت:

برگزاری نشست خبری در دامپزشکی خراسان شمالی به مناسبت هفته دولت با موضوع دستاورد های دامپزشکی

تشریح دستاورد های دامپزشکی خراسان شمالی در نشست خبری هفته دولت صورت گرفت.

00:00
00:00
دانلود

به گزارش روابط عمومی دامپزشکی استان خراسان شمالی، در ششمین روز از هفته دولت نشست خبری با موضوع دستاوردهای دامپزشکی با حضور مدیرکل، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی، رئیس اداره قرنطینه و امنیت زیستی، رئیس اداره تشخیص و درمان و جمعی از خبرنگاران در دامپزشکی استان برگزار شد.

دکتر حمید رمضانی مدیر کل دامپزشکی استان، ضمن تبریک هفته دولت و تشکر از حضور رسانه ها، به تشریح دستاوردهای دامپزشکی استان در یک سال اخیر پرداخت و گفت: در سال جاری در استان با کاهش بیماری‌های دامی مخصوصاً بیماری‌های اپیدمی و واگیر منجمله: تب برفکی و ppr مواجه بودیم و همچنین با وجودیکه جوجه‌ریزی در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ افزایش داشته است اما جز چند کانون نیوکاسل مخاطره‌ای در زمینه کانون بیماریهای طیور نبوده است. همچنین در حیات وحش نیز به علت پوشش کامل واکسیناسیون کانون بیماری مشاهده نشده است. که میتوان به پوشش مناسب واکسیناسیون، آموزش و افزایش سطح آگاهی بهره‌برداران اشاره کرد.

رمضانی ادامه داد: با توجه به توسعه آزمایشگاه در ساختمان جدید دامپزشکی خراسان شمالی و فضای موجود خوشبختانه نیاز به ارسال نمونه به استان های دیگر بجز موارد خاص نمی باشد، و درصد اندکی از آزمایشات که نیاز به پاسخ در آزمایشگاه تخصصی و سطوح بالاتر دارد مثل تب برفکی، آنفلوانزای فوق حاد و... به آزمایشگاه مرجع ارسال می گردد.

                                      

وی عنوان کرد: در استان صدور گواهی حمل بهداشتی دام و فرآورده های خام دامی از آمار بالایی برخوردار است  و نزدیک به 850 هزار دام در سال از استان خراسان شمالی به دیگر استان ها جابجا میشود و آموزش جهت بهره برداران نیز رضایت بخش می باشد.

ظرفیت های متناسب واگزاری عملیات دامپزشکی به بخش خصوصی باعث شده در سطح استان دامپزشک بیکار نبوده و افزایش شاغلین بخش غیر دولتی منجر به ایجاد و توسعه مراکز درمانی در مناطق دورافتاده شده است.

رمضانی اظهار داشت: در دامپزشکی استان 268 خدمت بصورت الکترونیک صورت می گیرد و مراجعه متقاضی و بهره‌برداران نیاز نمی باشد جز در صدور مجوز حمل فرآورده های خام دامی که نیاز به بازدید دارد. 

وی ادامه داد: دامپزشکی عضو ستاد اتلاف گوشتخواران می باشد و مهمترین عوارض ناشی از افزایش جمعیت سگ های بلاصاحب را حیوان گزیدگی در انسان و اشاعه بیماری مشترک بین سگ و سایر حیوانات اهلی دانست و آمادگی خود را فراتر از یک عضو ستاد در زمینه رفع این بحران اعلام کرد.

در بحث ارتقای کیفیت شیر خام به دستورالعمل سازمان دامپزشکی کشور در این خصوص اشاره کرد که تحت عنوان راه سفید نقشه ای تهیه و مراحل تولید شیر در  دامداری ها و جمع آوری و حمل به مقصد نهایی شده است. با توجه به فرهنگ مصرف لبنیات سنتی در استان خراسان شمالی امکان ابتلا به تب مالت نسبت به دیگر استان ها بیشتر میباشد، بنابراین رمضانی از رسانه ها خواستار اطلاع رسانی بیشتر در جهت افزایش آگاهی عموم مردم و استقبال از استفاده فرآورده های پاستوریزه شد.

رمضانی در خصوص خرید مرغ مصرفی خانوار گفت: بهترین وزن مرغ جهت مصرف خانوار بین یک کیلو ۲۰۰ گرم و یک کیلو و 900 گرم می باشد که از نظر بعد اقتصادی نیز به صرفه میباشد. همچنین محاسن مرغ اندازه جهت تولیدکنندگان را چنین بیان کرد: تولید کنندگان می‌توانند دوره های پرورش را افزایش دهند و وزن مرغ هر چقدر بیشتر باشد ضریب تبدیل کمتر می شود، مرغ سنگین وزن ممکن است موجب ایجاد بیماری در پایان دوره شود و تلاش بر این است که مرغ های بالای وزن یک کیلو و ۹۰۰ گرم به صورت قطعه بندی وارد بازار شود.

وی در ادامه به بیمه فراگیر دام که متاسفانه کمتر از ۱۰ درصد دام استان ما تحت پوشش بیمه می باشند اشاره کرد و گفت: در گذشته در صورت پیش آمد برخی بیماری ها پرداخت غرامت به دامدار توسط دولت صورت می گرفت. اما اکنون در صورت رخداد بیماری تنها دامدار دارای بیمه موفق به دریافت خسارت میشود. و دامداران می‌بایست در این امر مهم کوتاهی نکنند.

 در بخش دیگری از گفته های مدیر کل دامپزشکی، کوچ عشایر و الزام ساماندهی آن مطرح شد: با توجه به دو منظوره بودن پرورش دام عشایر که شامل دام مولد و پروار میباشد، مکانیزه شدن و ساماندهی کوچ در بحث نگهداری دام های پروار به عشایر کمک بسیاری می‌کند و اعلام کرد: در سطح استان ۴۰۰ هزار دام عشایر با ساماندهی کوچ عشایر راندمان بهره وری بیشتر خواهد داشت و متاسفانه خشکسالی باعث فقر غذایی و کاهش سطح ایمنی در دام ها می‌شود و کاهش اثر بخشی واکسیناسیون را به دنبال دارد.

در ادامه جلسه دکتر حسن قاسمی فرد رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی دامپزشکی استان به سوالات خبرنگاران در خصوص بیماریهای دامی و کانون های آلوده در سطح استان پاسخ و جلسه با صلواتی بر محمد و آل محمد(ص) پایان یافت.

 

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 289869

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه