برگزاری جلسه هماهنگی تشدید نظارت بهداشتی و شرعی عید سعید قربان در دامپزشکی خراسان شمالی
مدیر کل دامپزشکی خراسان شمالی گفت: کشتارگاه ها اصلی ترین و امن ترین جایگاه برا مختومه شدن بیماری های انگلی می باشند.
به گزارش روابط عمومی دامپزشکی استان، با توجه به در پیش رو بودن عید سعید قربان کمیته تشدید نظارت بهداشتی و شرعی با حضور مدیر کل، معاونت سلامت، نماینده ولی فقیه در دامپزشکی، روسای ستادی فنی، روسای شبکههای دامپزشکی شهرستان، نمایندگان دفتر امور شهری و شوراهای استانداری، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، شهرداری، کمیته امداد، بهزیستی و مدیر کشتارگاه صنعتی شهرستان بجنورد در دامپزشکی برگزار شد.
این جلسه با محوریت هماهنگی فعالیتهای نظارتی روز عید به منظور تامین سلامت مصرف کنندگان گوشت و آلایش استحصالی با تعامل و همکاری کلیه دستگاه های مرتبط برگزار گردید.
در ابتدای جلسه حجه الاسلام دهقان درخصوص مساعل شرعی ذبح دام نذری موارد را مطرح نمود.
دکتر حمید رمضانی مدیر کل دامپزشکی خراسان شمالی عنوان کرد: نظارت بهداشتی از مزرعه تا سفره به صورت مستمر و روزانه در مراکز تولیدی، استحصالی، عرضه و توزیع صورت میگیرد و در مناسبتهای خاص منجمله عید قربان با توجه به بالا رفتن حجم کشتار به جهت در بر نداشتن مخاطرات بهداشتی این نظارتها با حساسیتهای بیشتر تشدید خواهد شد.
وی ادامه داد: طرح تشدید نظارت عید قربان حول محور هماهنگی بین بخشی ادارات مرتبط و تعیین وظایف آنان به منظور اجرای بهینه طرح و برنامههای عملیاتی بازرسی و نظارت بهداشتی و شرعی بر دامهای قربانی انجام خواهد شد.
رمضانی با اشاره به اهمیت اطلاع رسانی به عموم مردم گفت: اطلاع رسانی در قالب تهیه اطلاعیه و پخش از طریق صدا و سیما و درج در نشریات در حال انجام میباشد.
وی ادامه داد: جهت رفاه حال هم استانیهای گرامی در روز عید قربان و در دسترس بودن بازرسان بهداشتی دامپزشکی، از ظرفیتهای بخش خصوصی استفاده میگردد و حدالامکان در مراکز دهستانها و روستاها با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی استان و آموزش به بهورزان صورت میپذیرد.
در ادامه جلسه دکتر علی اکبر دلیر صحرایی معاونت سلامت دامپزشکی استان بر ذبح دام در کشتارگاه ها، خرید دام از مراکز مجاز عرضه، پرهیز از ذبح دام در معابر عمومی ، همکاری خدمات شهری شهرداری در خصوص جمع آوری زبالهها در روز عید قربان، جلسه با ائمه اهل سنت به ویژه در شهرستان راز و جرگلان، تشدید نظارتها در حین و بعد از کشتار، ضدعفونی و سمپاشی میادین عرضه دام با توجه باقی ماندن برخی از اجرام بیماریزا تا سالها در محیط و تهدید عمومی برای سلامت جامعه تایید کرد.
وی اطلاع رسانی و آموزش به هم استانیها در خصوص اهمیت کشتار دام نذری در کشتارگاهها و مخاطرات بهداشتی کشتار دام خارج از مراکز معرفی شده مهم برشمرد.
دلیر صحرایی در راستای جلوگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان به ضرورت نگهداری لاشه در پیش سرد (حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد) اشاره کرد و افزود: تمهیدات لازم در این خصوص با نظارتهای بازرسان دامپزشکی استان بر کشتارگاه دام حین و بعد از کشتار صورت خواهد گرفت.
وی اعلام نمود سامانه تلفنی ۱۵۱۲ اداره کل دامپزشکی استان آماده دریافت تماسهای مردمی در این روز می باشد.
دکتر ابراهیم تقوایی مقدم رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی دامپزشکی استان گفت: در روز عید سعید قربان دامپزشکی استان با ۲۸ اکیپ ثابت و ۳۹ اکیپ سیار به تعداد ۲۸ دکتر دامپزشک و ۱۲ ناظر شرعی آماده خدمت رسانی به هم استانیهای عزیز میباشد.
در ادامه جلسه کلیه مدعوین و ادارات مرتبط در خصوص اجرای بهینه طرح گفتگو و اظهار نظر نمودند.
نظر دهید