• 1399/10/09 - 09:06
  • تعداد بازدید : 193
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
سرپرست اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی:

بخش خصوصی را بازوی توانمند سازمان دامپزشکی می دانم

دکتر رضا رحیمی سرپرست اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی در گفت و گو با پایگاه خبری فاخته نیوز گفت: بخش خصوصی را که جلوه بارز آن، نظام دامپزشکی است، بازوی توانمند سازمان دامپزشکی می دانم و دوستان بخش خصوصی می توانند شاهد باشند تا چه حد به تعامل بین بخشی و سیاست های حمایتی در قبال این عزیزان اهمیت می دهم.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی، متن کامل این گفت و گو به این شرح است:

 

فاخته نیوز- با توجه به انتصاب اخیر سرپرست اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی، این موضوع را بهانه ای قرار دادیم تا گفت و گویی با دکتر رضا رحیمی داشته باشیم که به پرسش های ما این گونه پاسخ داد:

 

لطفا خودتان را معرفی کنید.

رضا رحیمی هستم؛ متولد 1356 در شهرستان بجنورد

 

سوابق تحصیلی و اجرایی خود را اعلام بفرمایید.

سال 1375 از دبیرستان نمونه دولتی شهید بهشتی بجنورد دیپلم گرفتم. تحصیلاتم را در دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه دادم. از سال 1383 دوران سربازی را در زیرمجموعه وزارت جهادکشاورزی آغاز کردم. پس از پایان خدمت نظام وظیفه هم وارد مجموعه سازمان دامپزشکی شدم. مسئولیت ادارات نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی، طیور و آبزیان و آموزش و ترویج اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی را به عهده داشتم. از ابتدای سال 90 هم مسئولیت شبکه دامپزشکی بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی، به من واگذار شد.

 

 در خصوص تعامل با بخش خصوصی دامپزشکی چه دیدگاهی داشته و چه اقداماتی تا کنون انجام داده اید؟

بخش خصوصی را که جلوه بارز آن، نظام دامپزشکی است، بازوی توانمند سازمان دامپزشکی می دانم و دوستان بخش خصوصی می توانند شاهد باشند تا چه حد به تعامل بین بخشی و سیاست های حمایتی در قبال این عزیزان اهمیت می دهم. همان طور که روز معارفه هم اعلام کردم، خودم را متعهد می دانم سیاست های حمایتی را در قبال بخش غیردولتی بیش از پیش تقویت کنم. با  توجه به این که برون سپاری حداکثری فعالیت های اجرایی تصدی گرایانه، مورد تأکید دولت و سازمان دامپزشکی است و در سیاست های ابلاغی اصل 44 قانون اساسی هم تصریح شده، برای این موضوع خلأ قانونی وجود ندارد و می توان بیش از مقدار کنونی هم به این امر مبادرت کرد.

 

 از همکاران خود در بخش دولتی در سطح اداره کل و شهرستان ها چه انتظاراتی دارید؟

انتظارم از مجموعه همکاران عزیزم، تقویت روحیه وفاق، همدلی، حفظ و ارتقای نشاط و انگیزه کاری و همراهی با سیاست حمایت حداکثری از بخش غیردولتی، کمک به تقویت تعاملات درون و برون دستگاهی و ارائه پیشنهادهای اصلاحی برای برطرف کردن نواقص کار و تدبیر بهتر امور است.

 

 اجرای ماده 19 را در آن استان چگونه ارزیابی می کنید؟

ماده 19، در استان به نحو مطلوب اجرا نشده است که با تعامل با نظام دامپزشکی استان، سعی در اجرایی نمودن آن در استان خواهیم داشت.

 

 برای اجرای ماده 19 آیین نامه نظارت بهداشتی دامپزشکی چه مشکلاتی را در استان پیش رو دارید؟

مهم ترین مشکل، وجود رابطه مالی بین مسئول فنی بهداشتی با کارفرماست که به دنبال قطع کامل این رابطه مالی هستیم.

 

 به نظر شما مدیریت در استان خراسان شمالی چه مزایا و چه سختی هایی را به همراه دارد؟

طبیعتا مدیریت در استانی که 15 سال پیش تشکیل شده و هنوز به لحاظ زیرساختی و بودجه و امکانات، کاستی های زیادی دارد، کار دشواری است و سختی های خاص خود را دارد. اگر بخواهم از منظر دامپزشکی به لحاظ مدیریتی هم به دو ویژگی خاص این استان اشاره کنم، یکی، همجواری آن با مرز شمالی و نزدیکی به مرز شرقی کشور است که خب خطر سرایت بیماری های دام و طیور را تشدید می کند و مدیریت بهینه آن اقتضائات خاصی می طلبد. ویژگی دوم استان خراسان شمالی هم گستردگی مشاغل وابسته به کشاورزی و دامپروری است؛ تا جایی که حدود نیمی از جمعیت استان در روستاها ساکن هستند و زندگی و معیشت آنان به این دو زمینه کاری وابسته است. در سند توسعه استان هم کشاورزی به همراه زیرمجموعه های آن به خصوص پرورش دام و طیور، به عنوان اولویت نخست دیده شده و بیش از گردشگری و صنعت، بر آن تاکید شده و از آن به عنوان پیشران اقتصادی این استان نام برده می شود و خود این موضوع نشانگر اهمیت و جایگاه دامپزشکی است و لزوم تقویت مستمر منابع انسانی و مالی آن را گوشزد می کند که امیدوارم با هماهنگی های فرابخشی بتوانیم بخشی از منابع لازم برای ایفای نقش مناسب در توسعه اقتصادی و اجتماعی استان را فراهم کنیم.

 

 برای افزایش ظرفیت های اشتغال در دامپزشکی در استان چه پیشنهادهایی داشته و چه کمبودهایی در این زمینه دارید؟

در حال حاضر شاید بتوان ادعا کرد دامپزشک یا پیرادامپزشک بیکار در استان نداریم، هرچند شاید درآمد یا دستمزد دریافتی بخشی از این عزیزان به دلیل ضعف بنیه مالی بهره برداران و کارفرمایان، خیلی مناسب نباشد. به طور حتم اگر حمایت بخش های مختلف از تولیدکنندگان بخش دام، طیور، آبزیان و زنبورعسل و صنایع وابسته آن ها مستمر و روند افزایشی داشته باشد، شمار بهره برداران خدمات دامپزشکی هم بیشتر و بازار کار برای دامپزشکان و سایر رده های دامپزشکی به ویژه در بخش خصوصی بهتر هم می شود. البته بخش دولتی هم وظیفه دارد با برون سپاری حداکثری فعالیت های اجرایی تصدی گرایانه، زمینه تقویت این بخش و اشتغالزایی بیشتر برای بخش غیردولتی را فراهم کند که در این زمینه نهایت تلاش خود را به کار خواهیم بست. برنامه ریزی دستگاه های مسئول برای خروج از کشاورزی و دامپروری معیشتی، و صنعتی شدن بیشتر تولیدات این بخش و تسهیل صادرات این فرآورده ها می تواند به رونق هر چه بیشتر بازار کار برای دانش آموختگان دامپزشکی کمک شایانی کند./

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 258680
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه