• 1402/04/03 - 08:52
  • تعداد بازدید : 435
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

خونگیری از 174 قطعه طیور بومی جهت ارزیابی سرمی واکسن زنده مقاوم به حرارت نیوکاسل در شهرستان مانه و سملقان

برای ارزیابی اثربخشی واکسیناسیون علیه بیماری نیوکاسل از طیور بومی شهرستان خونگیری انجام شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی مانه و سملقان، مرحله اول خونگیری از طیور بومی با هدف ارزیابی اثربخشی واکسن زنده مقاوم به حرارت نیوکاسل اجرا شد که در راستای اجرای طرح از طیور پنج خانوار یکی از روستاهای شهرستان مانه و سملقان، 174 نمونه خون اخذ و به آزمایشگاه ارسال شد و خونگیری مجدد سه هفته بعد از واکسیناسیون جهت ارزیابی سطح ایمنی طیور صورت خواهد گرفت.

با توجه به نتایج این آزمایشات، میزان پوشش و اثربخشی عملکرد برنامه‌ ی واکسیناسیون مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته و با مطالعات بیشتر می توان از بروز اپیدمی در منطقه جلوگیری نمود.

مسئول مبارزه با بیماری های طیور دامپزشکی شهرستان، دکتر منا مومن، افزود: نیوکاسل یکی از مهم‌ترین بیماری‌ های طیور از نظر اقتصادی و از مهم‌ترین چالش‌های پرورش طیور در کشور می‌باشد که یک نوع بیماری ویروسی در طیور است و به شکل عصبی، تنفسی، گوارشی بروز کرده و خسارت های زیادی به صنعت طیور وارد می کند.

وی ادامه داد: واکسیناسیون نیوکاسل طیور در راستای افزایش سطح ایمنی بدن طیور و مقاومت برابر این بیماری انجام می شود. در ایران واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل توسط صاحبان طیور یا انجام نمی گیرد یا بصورت مقطعی و محدود انجام می گیرد لذا طیور بومی به عنوان مخزن اصلی نیوکاسل محسوب می شود که می تواند باعث گسترش بیماری در سطح طیور روستایی و متعاقبا به مزارع صنعتی شود.

مومن افزود: در این راستا واکسیناسیون رایگان طیور بومی علیه این بیماری با واکسن نیوکاسل زنده مقاوم به حرارت چندین مرتبه در سال در روستاهای پرخطر، پرجمعیت، شعاع  مرغداری ها و مسیر مهاجرت پرندگان و ... توسط شبکه دامپزشکی شهرستان انجام می گردد.

 

  • گروه خبری : اخبار شهرستان,شبکه دامپزشکی شهرستان مانه و سملقان
  • کد خبر : 303680

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید