نظارت بهداشتی بر تولید گوشت قرمز در کشتارگاه دام جاجرم
رئیس شبکه دامپزشکی جاجرم از نظارت کامل بهداشتی بر کشتار دام و تولید گوشت قرمز گرم در کشتارگاه این شهرستان خبر داد.

به نقل از روابط عمومی شبکه دامپزشکی جاجرم، دکتر محسن شاددل در این باره گفت: یکی از وظایف مهم سازمان دامپزشکی کشور نظارت بر تمامی مراحل تولید فرآورده های خام دامی است و یکی از این فرآورده ها گوشت قرمز مصرفی شهروندان است؛ لذا این شبکه بر تمامی مراحل استحصال گوشت قرمز در کشتارگاه نظارت مستقیم دارد و این کار توسط دامپزشک مستقر در کشتارگاه انجام می گیرد.
وی افزود: در روند کشتار دام، دامپزشک در سه مرحله بازرسی را انجام می دهد که شامل بازرسی قبل از کشتار دام(معاینه بالینی و اطمینان از سلامت دام)، بازرسی حین کشتار(رعایت بهداشت حین عملیات ذبح دام) و بازرسی پس از کشتار(لاشه استحصالی و اندام های داخلی دام) است و پس از این سه مرحله بازرسی و اطمینان از سلامت گوشت استحصالی، مرحله آخر سالم سازی گوشت است که با قرار دادن لاشه ها و احشاء به مدت 24 ساعت در سردخانه محقق می گردد. وی ادامه داد: هدف از قرار دادن گوشت به مدت 24 ساعت در محیط سرد و با دمای 4 درجه سانتیگراد، ایجاد جمود نعشی در لاشه و تولید اسید لاکتیک است که هم سبب ترد شدن لاشه می شود و نیز به از بین رفتن میکروب های احتمالی موجود در لاشه(از جمله ویروس تب کریمه کنگو و ...) منجر می گردد؛ بنابراین با قراردادن لاشه ها در دمای یخچالی سلامت لاشه ها تا حد بسیار زیادی تأمین می گردد.
رئیس شبکه دامپزشکی جاجرم تأکید کرد: ما انتظار داریم تمامی شهروندان گوشت قرمز موردنیاز خود را صرفاً از قصابی های مجاز و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و از خرید لاشه های فاقد مهر و برچسب الصاقی دامپزشکی خودداری ورزند و در صورت مشاهده کشتار دام خارج از چرخه کشتارگاه، مراتب را با شماره 1512 به این شبکه اعلام کنند./.
نظر دهید