• 1399/07/15 - 09:40
  • تعداد بازدید : 370
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

یادداشت مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی در روزنامه خراسان

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی، متن کامل یادداشت دکتر احمدی مدیرکل دامپزشکی استان در روزنامه خراسان شمالی با عنوان «دامپزشکی؛ امنیت غذایی؛ جهش تولید» به شرح زیر است:

دامپزشکی سازمانی است در خدمت بهداشت و سلامت جامعه و ارتقای تولید. گسترده خدمات دامپزشکی طیف وسیعی از فعالیت ها را در بر می گیرد؛ ازجمله: پیشگیری و مهار بیماری های اختصاصی دام، طیور، آبزیان و زنبورعسل؛ پیشگیری و مبارزه با بیماری های مشترک و قابل انتقال از حیوانات به انسان (که حدود نیمی از عوامل بیماریزای عفونی شناخته شده در دنیا را در بر می گیرد)؛ پیشگیری و درمان بیماری های حیوانات خانگی و حیات وحش و بیماری های نوپدید و بازپدید؛ حفظ بهداشت عمومی و سلامت و امنیت غذایی جامعه(با نظارت بر چرخه تولید تا عرضه فرآورده های خام دامی)؛ تقویت تولید و رونق اشتغال و اقتصاد ملی و توسعه پایدار.

خراسان شمالی با وجود گستردگی جغرافیایی اندک و جمعیتی حدود یک و نیم درصد جمعیت کشور، به دلیل قابلیت های طبیعی و اقلیمی و مردمان سختکوش و پرتلاش، حدود 3 درصد جمعیت دام کشور (شامل افزون بر 2 میلیون رأس دام سبك و 60 هزار رأس دام سنگین) را در خود جای داده است و پرورش دام سبک، یکی از مزیت های اقتصادی و قابلیت های خاص این منطقه به شمار می آید. حفظ و صیانت از این سرمایه هنگفت و تلاش برای ارتقای تولید و تامین سلامت عمومی جامعه با کنترل بیماری های مشترک و نظارت بر چرخه تولید تا عرضه بهداشتی این فرآورده ها، همگی جزو شرح وظایف همکاران من در اداره کل دامپزشکی و همکاران بخش خصوصی است.

حوزه فعالیت دامپزشکی خراسان شمالی، پهنه ای به گستردگی کل مساحت استان و بلکه با توجه به تردد دام عشایر، در استان های همجوار دارد. در کنار همه گستردگی و تنوع خدمات دامپزشکی، تامین سلامت و امنیت غذایی جامعه موضوع مهمی است و می توان تصریح داشت که دامپزشکی در چرخه امنیت غذایی مردم از مزرعه تا سفره، نقشی مهم و حیاتی دارد. با وجود کمبود منابع و مشکلات و محدودیت های ناشی از تحریم و شیوع کرونا، همکاران ما با جان و دل تلاش می کنند تا تولیدکننده و قشر بهره بردار خدمات دامپزشکی کوچک ترین لطمه ای نبینند؛ تا جایی که با همه موانع و مشکلات و مرزی بودن استان و نقش کریدوری آن در منطقه که ما را در معرض خیلی از بیماری ها قرار داده است، تلاش مضاعف مجموعه دامپزشکی استان موجب شده که با همه گیری بیماری های مهلک و واگیردار مواجه نشویم.

با توجه به تعبیری که مقام معظم رهبری درخصوص تولیدکنندگان به کار برده و از آنان به عنوان رزمندگان این نبرد اقتصادی یاد کرده اند، اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی نیز در همین راستا سه اصل اساسی حمایت از تولید و صادرات، تسهیل امور بهره برداران و جلب رضایت مردم را سرلوحه کار خود قرار داده است. در این راستا، نشست های هم اندیشی با اتحادیه ها و تشکل های بهره بردار به طور مستمر انجام می شود و در عین حمایت از فعالان بخش تولید، همه همت خود را به کار گرفته ایم تا با تشدید نظارت ها و کنترل مخاطرات بهداشتی، در حق مصرف کنندگان نیز اجحاف نشود.

با وجود نقش مهم دامپزشکی در حفظ بهداشت عمومی و ارتقای سلامت جامعه، این دستگاه هیچ رقمی از اعتبارات بخش سلامت دریافت نمی کند که مواجهه با این چالش، حمایت بیشتر متولیان را می طلبد. همگان به اولویت پیشگیری بر درمان باور دارند و موفقیت در این عرصه مستلزم تخصیص بهینه اعتبارات است. عملکرد دامپزشکی در این سال ها، نتیجه بخشی اعتباراتی را که دریافت می کند، تضمین کرده است.

بد نیست اشاره کنم سختی کار در این حرفه چنان است که حدود 30 درصد از کارکنان این اداره کل، از بیماری های مشترک یا ضربات فیزیکی دام ها آسیب دیده اند. البته کارکنان دامپزشکی نیروهایی خدوم، تلاشگر، توانمند و مخلص هستند که با حساسیت زیادی به خدمت مشغول هستند و از سلامت جامعه صیانت می کنند، ولی با توجه به چالش مهم کمبود منابع مالی و انسانی، درخواست دارم مسئولان ذی ربط در این بخش هم یاریگر دامپزشکی باشند؛ زیرا برنامه ریزی برای کارکنان چنین مجموعه حساسی كه برای تحقق اهداف سازمانی و رشد و تعالی استان و کشور، در گمنامی و سخت ترین شرایط كاری از جمله تردد روزمره در راه های ارتباطی سخت گذر، فعالیت در محیط های غیرمتعارف با تحمل گرما و سرمای طاقت فرسا، مخاطرات كار با حیوانات زنده، مواد شیمیایی و بیولوژیكی، احتمال ابتلا به بیماری های مشترك و ... انجام وظیفه می کنند، مسئولیت های این حوزه را دوچندان کرده و مستلزم هم افزایی بین بخشی دوچندان است.

به اذعان مسئولان استانی و مدیران عالی سازمان، دامپزشکی خراسان شمالی جزو استان های موفق بوده که با وجود همجواری با مرز و کاهش منابع تخصیص یافته، با تلاش مضاعف همکاران کارها را به خوبی پیش برده و عملکرد خوبی در بخش کنترل بیماری های دام و طیور داشته است. با راه اندازی آزمایشگاه مرکزی تخصصی این اداره کل که به زودی بهره برداری خواهد شد، این قابلیت ها ارتقا خواهد یافت و با تضمین کیفیت بهداشتی و سلامت محصولات و زمینه سازی برای توسعه صادرات، کمک شایانی به توسعه استان خواهد کرد.

ضمن تبریک فرارسیدن 14 مهرماه روز ملی دامپزشکی به اعضای خانواده بزرگ دامپزشکی امیدوارم با بهره گیری از تجارب درخشان گذشته و دانش روز و خرد جمعی، در مسیر تعالی سازمانی و تحقق اهداف گام های بلندی برداریم. در این راستا، طرح هایی مثل واکسیناسیون رایگان طیور بومی و روستایی، مرحله جدید مایه کوبی تب برفکی دام ها و طرح نظارتی الزام مراکز فروش به عرضه تخم مرغ بسته بندی شده و بهداشتی، در این ایام اجرا می شود که امید می رود در نیل به سه هدف مهم دامپزشکی یعنی حفظ و صیانت از سرمایه های دام و طیور، تامین بهداشت و سلامت عمومی جامعه و رونق اقتصادی و جهش تولید، نقش آفرین باشد./

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 256298
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه