• 1398/07/16 - 12:20
  • تعداد بازدید : 287
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
گزارش خبری همایش 14 مهر در خراسان شمالی(2):

تاکید معاون توسعه استاندار خراسان شمالی بر حساسیت کار و تقویت منابع دامپزشکی

معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار خراسان شمالی در همایش گرامیداشت روز دامپزشکی در بجنورد با اشاره به تاریخچه دامپزشکی به ویژه راه اندازی تشکیلات نوین دامپزشکی در کشورمان و تصویب قانون تشکیل و شرح وظایف این سازمان تصریح کرد: دامپزشکی در شئون مختلف زندگی جوامع کنونی نقش مهمی دارد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی، علی بیگ زاده ضمن تبریک فرارسیدن روز ملی دامپزشکی به خانواده تلاشگر دامپزشکی و تجلیل از خدمات ارزنده دامپزشکی استان در رونق تولید و حفظ سلامت عمومی جامعه، به وظایف و مسئولیت های خطیر آن در حفظ، تامین و ارتقای سلامت و امنیت غذایی جامعه و رونق اقتصادی و تقویت اشتغال اشاره داشت.

معاون استاندار خراسان شمالی سختی های کار در حرفه دامپزشکی و مخاطرات آن را نیز یادآور شد و لزوم حمایت همه جانبه از این تشکیلات و تقویت منابع مالی و انسانی آن را گوشزد کرد.

بیگ زاده با یادآوری شعار امسال 14 مهر یعنی دامپزشکی، امنیت غذایی و رونق تولید، قابلیت های بالقوه و بالفعل استان خراسان شمالی در حوزه کشاورزی و دامپروری را مورد اشاره قرار داد و ابراز امیدواری کرد که با همکاری تنگاتنگ سازمان دامپزشکی، استانداری و دیگر دستگاه های متولی، ارتقای خدمات این حوزه و توسعه روزافزون این استان را شاهد باشیم. وی در پایان سخنان خود بار دیگر از زحمات مدیران و کارکنان اداره کل دامپزشکی و واحدهای مرتبط قدردانی کرد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی هم در این همایش، دامپزشکی را یکی از سازمان‌های مهم و موثر در کاهش آمار بیماری ‌های مشترک میان انسان و دام توصیف کرد و بر توسعه همکاری های مشترک میان این دو نهاد تاکید کرد.

دکتر سید احمد هاشمی تصریح کرد: امروز دامپزشکی به عنوان حرفه ای بسیار علمی و کاربردی در عرصه زندگی بشری تاثیرگذار است و معتقدیم انسان برای زندگی سالم باید غذای سالمی داشته باشد که منشاء این غذا از دام و مزارع دامپروری تامین می شود و نوع خوراک، واکسن و پیشگیری از بیماری در دام‌ ها بسیار مهم است تا هنگامی که فرآورده دامی وارد سفره مردم می شود، سالم و بهداشتی باشد و بر سلامت مردم تاثیر منفی نگذارد.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از بیماری های مشترک میان انسان و دام زندگی بشریت را تهدید می کند، گفت: برخی از این بیماری ها مانند هاری صد درصد کشنده است که پیشگیری از آن بسیار مهم است. وی افزود: در کشورمان تب کریمه کنگو را داریم که در جنوب شرق ایران شایع است و گاهی برخی استان های دیگر هم درگیر می شوند.

وی یکی از بیماری های مشترک شایع در این استان را تب مالت ذکر کرد و از جمله دلایل ابتلا به آن را استفاده از لبنیات محلی و غیرپاستوریزه دانست و ادامه داد: بحث سلامت شیر یکی از مباحث بهداشتی مهم است که در چند سال اخیر سازمان دامپزشکی به آن ورود جدی داشته است، اما به نظر می رسد باید فکر اساسی برای این موضوع شود و استفاده از شیر پاستوریزه نیاز به فرهنگ سازی دارد. وی ابراز امیدواری کرد: سیاست و اهداف پیش بینی شده برای سازمان دامپزشکی که توام با اقتصاد و سلامت انسان و دام است، روز به روز به سمت تعالی حرکت کند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان نیز در این همایش سازمان دامپزشکی را عهده دار وظایف حاکمیتی در سه عرصه صیانت از سرمایه های دامی، حفظ بهداشت عمومی و تامین امنیت غذایی توصیف کرد.

عبدالله یوسفی مهم ترین ظرفیت ها و قابلیت های خراسان شمالی در حوزه کشاورزی و دامپروری و شرایط اقلیمی مطلوب و محصولات پاک آن را مورد اشاره قرار داد و از تلاش های مجموعه دامپزشکی استان در افزایش بهره وری و رونق تولید و کمک به توسعه اقتصادی جوامع روستایی و عشایری قدردانی کرد. وی برخی آمارها در این حوزه را برشمرد و اهمیت کار دامپزشکی در تحقق پیش بینی ها و افزایش کمی و کیفی تولیدات استان را یادآور شد و بر هم افزایی بین بخشی برای دستیابی به اهداف تعریف شده برای این بخش نیز تاکید کرد.

در این همایش که صبح چهاردهم مهرماه با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان دامپزشکی کشور، شماری از مسئولان خراسان شمالی و جامعه دامپزشکی استان در تالار همایش های بانک ملی در بجنورد برگزار شد، 71 نفر از نمونه های دامپزشکی بخش های دولتی و خصوصی، بازنشستگان و بهره برداران و تولیدکنندگان تجلیل شدند./

 

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 244572
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه