• 1399/08/03 - 10:07
  • تعداد بازدید : 225
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه های بهداشتی دامپزشکی خراسان شمالی به آبزی پروران در آستانه فصل سرما

با توجه به سردشدن تدریجی هوا و افزایش احتمال رخداد بیماری های ویروسی آبزیان پرورشی به ویژه VHS و IHN ، نکات و توصیه هایی خطاب به بهره برداران و مسئولان فنی بهداشتی مراکز تکثیر، تفریخ و پرورش ماهیان قزل آلا منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی، رئیس اداره بهداشت و مدیریت با بیماری های آبزیان این اداره کل ضمن تاکید بر اهمیت رعایت دقیق ضوابط ایمنی زیستی در این مراکز و نظارت مسئولان فنی بهداشتی مزارع بر آن، گفت: لازم است آب ورودی سالن های تکثیر، انکوباسیون و تفریخ و مراکز تکثیر و تفریخ، با اشعه UV یا ازن ضدعفونی شود.

دکتر سید فرزین حسینی ادامه داد: مزارع پرورشی مستقر در محدوه زون های آلوده هم که از رودخانه آبگیری می کنند، باید برای سالم سازی آب با استفاده از روش هایی مثل چاهک های حریمی اقدام کنند. وی ضرورت ضدعفونی محموله های تخم چشم زده وارداتی و پساب خروجی مراکز تکثیر و تفریخ را هم یادآور شد و تصریح کرد: باید برای هر استخر به ویژه در مراکز تکثیر و تفریخ از ابزار و لوازم مجزا استفاده شود و قبل از هر بار استفاده نیز آن ها را با ترکیبات مجاز ضدعفونی کنند. وی لزوم رعایت تراکم در استخرها و سالن های مراکز با توجه به دستورعمل های ابلاغی دامپزشکی و ضوابط صدور پروانه بهداشتی مزارع را به بهره برداران گوشزد کرد و افزود: بچه ماهیان باید از مراکز تکثیر و تفریخ مجاز و معتبر و با اخذ مجوز دامپزشکی تهیه شود و وضعیت سلامتی و تعداد تلفات روزانه به دقت، ثبت و ماهیان تلف شده مرتب، جمع آوری و به شیوه بهداشتی امحا شود. 

وی تاکید کرد: مسئولان فنی بهداشتی مزارع موظف هستند بر مواردی مثل استفاده از ضدعفونی کننده های مجاز فهرست دامپزشکی و رعایت اصول امنیت زیستی و کنترل تردد افراد و خودروهای آنان و جداسازی محل پارکینگ در محوطه ای مجزا و با فاصله از سالن ها و استخرها نظارت دقیق داشته باشند و از رعایت نکات مدنظر در شست و شو و ضدعفونی و تعویض کفش و لباس کارگران مزارع اطمینان حاصل کنند.

وی خاطرنشان کرد: مسئولان فنی بهداشتی مزارع آبزی پروری لازم است مطابق دستورعمل بازنگری شده پیشگیری و کنترل بیماری های ویروسی ماهیان قزل آلا (VHS – IHN – IPN) معاونت بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور اقدام کنند.

در خراسان شمالی 106 مزرعه پرورش ماهیان سردآبی، 11 مرکز تفریخ و پرورش، 14 مزرعه پرورش ماهی گرمآبی و 4 مرکز تکثیر یا پرورش ماهیان زینتی دایر است./

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 256958
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه