• 1397/07/17 - 09:21
  • تعداد بازدید : 353
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیرکل اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دام سازمان دامپزشکی:

بیماری تب برفکی و PPR در کشور ریشه‌کن می‌شود

مدیر کل اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دام سازمان دامپزشکی گفت: ریشه کنی بیماری تب برفکی و PPR یکی از برنامه های اصلی سازمان دامپزشکی است.

به گزارش ایسنا، منطقه خراسان شمالی، دکتر سید بهمن نقیبی در همایشی که به مناسبت روز دامپزشک در بجنورد برگزار شد افزود: در همین راستا واکسیناسیون دام ها علیه این دو بیماری در دستور کار قرار دارد.

وی به نشست اکو در تهران طی چند روز گذشته اشاره کرد و ادامه داد: باید قبول کرد که بیماری ها را نمی توان در مرزها کنترل کرد به خصوص در مرزهای کشور ایران که در برخی از کشورهای همسایه، بیماری هایی نیز وجود دارد.

وی اظهار کرد: برای کنترل بیماری ها در مرزها نیازمند همکاری ها چه در سطح منطقه ای و چه در سطح بین المللی هستیم.

نقیبی تصریح کرد: برگزاری اجلاس اکو این فرصت را به ما داد تا بررسی های لازم را به عمل آوریم که چه بیماری هایی ممکن است در سطح تجارت منطقه ای کشور ما تاثیرگذار باشد و تصمیمات لازم پیشگیری و مقابله از آن اتخاذ شود.

وی خاطرنشان کرد: دامپزشکی در انجام وظایف خود قرار را بر ایثار گذاشته است اما تقویت آن نیازمند نگاه ویژه است.

وی با اشاره به اینکه نگاه دامپزشکی فقط معطوف به دامداری های صنعتی نیست، گفت: نگاه این حوزه حتی به یک دامداری سنتی روستایی است که فقط دارای یک راس گاو است.

مدیرکل اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دام سازمان دامپزشکی با بیان اینکه حفظ سرمایه دامی و تضمین سلامت دام و فرآوده های خام دامی برعهده دامپزشکی است، افزود: در صورتی اشتغال پایدار در کشور در حوزه دامپروری ایجاد خواهد شد که دام سالم وجود داشته باشد و حفظ سلامت این سرمایه برعهده دامپزشکی است.

به گفته وی توسعه صادرات غیرنفتی در گرو حمایت از صنعت مرغداری و دامداری است.

وی ادامه داد: ایمنی غذایی از دیگر دستآوردهای دامپزشکی است و زمانی می توانیم یک غذای سالم و ایمن مصرف کنیم که امر پیشگیری و کنترل از بیماری ها توسط دامپزشکی وجود داشته باشد.

نقیبی با اشاره به اینکه دامپزشکی قدردان همکاران خود در بخش خصوصی است، اظهار کرد: از 37 هزار نفر مجموعه دامپزشکی 30 هزار نفر در بخش خصوصی در حال فعالیت هستند.

وی تاکید کرد: در حوزه قرنطینه دامی اگر کمک های نیروی انتظامی نباشد و در حوزه کنترل بیماری ها اگر کمک های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی وجود نداشته باشد، فعالیت این حوزه ناقص باقی خواهد ماند.

 دامپزشکی حرفه ای باارزش و معنوی است

 

  محمدرضا خباز استاندار خراسان شمالی نیز در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه از یک هزار و 700 بیماری 49 درصد بیماری مشترک میان انسان و دام است، اظهار کرد: این به این معناست که اگر به دامی نزدیک شویم ممکن است به یک بیماری مبتلا شویم بنابراین حوزه فعالیت دامپزشکان استثنایی است.

وی با تصریح بر اینکه کار دامپزشکان با ارزش و با معنویت است به ویژه به دلیل اینکه به قشر محروم در حال کمک رسانی هستند، توضیح داد: برخی از خانواده ها فقط با یک گوساله زندگی می کنند و آن ها این گوساله را همانند فرزند خود دوست دارند چراکه معاش خانواده از این راه تامین می شود و اگر این دام بیمار شود ممکن است محل درآمد زندگی وی به خطر افتد.

وی با اشاره به اجرای طرح اقتصاد مقاومتی در کشور اظهار کرد: یکی از اقشاری که در حال حاضر به خوبی این طرح را اجرایی می کنند عشایر هستند چرا که هم تولید می کنند و در امر تولید در وهله نخست امیدشان به خدا و سپس به زانوی خودشان است.

خباز تصریح کرد: مسئولان باید به عشایر کمک کنند و در صورت نیاز دست آن ها را بگیرند.

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 606
کلمات کلیدی
لینک کوتاه