تشریح خدمات دامپزشکی از زبان رئیس شبکه فاروج
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فاروج مهم ترین مسئولیت ها و شرح وظایف خطیر دامپزشکی و نقش و جایگاه آن را در جامعه تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی فاروج، دکتر سید شاهین احمدی به مناسبت هفته دامپزشکی گفت: امنیت غذایی جامعه در کنار امنیت سیاسی و اجتماعی هر کشوری از موضوعات مهم و حیاتی آن کشور محسوب می شود، به نحوی که سطح زندگی در بین کشورهای دنیا با این فاکتور سنجیده میشود. وی ادامه داد: سازمان دامپزشکی کشور و به تبع آن، ادارات کل استان ها و شبکه های شهرستان ها با شعار سلامت غذا از مزرعه تا سفره، در حفظ این امنیت غذایی با ایجاد زنجیره کامل نظارت بهداشتی در خط مقدم تلاش میکنند و با نفوذ تشکیلاتی این نهاد در روستاها در قالب گسیل اکیپ ها یا در پست های دامپزشکی سه حوزه زیر را پوشش می دهند:
الف) حفظ بهداشت دام و اماکن دامی شامل گوسفندداری و گاوداری سنتی و صنعتی، پرورش انواع طیور بومی و صنعتی، زنبورستان ها، تلنبارهای کرم ابریشم، اسبداری ها، مراکز پرورش ماهیان سردآبی و گرمابی و ...
ب)حفظ بهداشت و سلامت فرآورده های خام دامی خوراکی و غیرخوراکی شامل گوشت قرمز، گوشت سفید، ماهی و آلایش مربوط به هر کدام، تخم مرغ، خاویار، عسل، پوست، مو، کرک، پشم، کود و ...
ج)کنترل و مبارزه با حدود ۵۰ درصد عوامل بیماریزای شناخته شده و حدود ۷۵ درصد بیماری های بازپدید و نوپدید در دو حوزه بیماری های اختصاصی دام و بیماری های مشترک بین انسان و حیوان.
وی تاکید کرد: این حجم از فعالیت های بهداشتی و نظارتی با کارکنان خدوم و کم توقع که به حق، سربازان گمنام حوزه بهداشت و سلامت کشور هستند، نیازمند توجه بیشتر مسئولان است تا حتی با تصویب بخشی از بودجه سلامت کمی از سنگینی بار این وظایف خطیر کاهش بیابد./
نظر دهید