معرفی 132 مرکز تولید، توزیع، نگهداری و عرضه فرآورده خام دامی غیر بهداشتی به مراجع قضایی در سال 1401

دکتر ابراهیم تقوائی مقدم رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی خراسان شمالی، گفت: در سال 1401 از تعداد یک هزار و 12 واحد عرضه فرآورده های خام دامی در سطح استان تعداد 50 هزار و 986 مورد بازدید توسط بازرسان بهداشتی انجام شد و از 920 مورد موارد غیر بهداشتی، بیش از یک هزار و 853 مورد نمونه برداری و مورد آزمایش قرار گرفت.
وی اظهار داشت: بیش از 786 تن فرآورده غیر بهداشتی ضبط و بیش از 23 تن فرآورده غیر بهداشتی در سال 1401معدوم و یا به پودر ضایعات کشتارگاهی تبدیل شد.
تقوائی مقدم ادامه داد: تعداد 132 مرکز تولید، توزیع، نگهداری و عرضه فرآورده خام دامی غیر بهداشتی نیز به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی در ادامه در خصوص عملکرد اداره نظارت بر بهداشت عمومی در کشتارگاه های دام و طیوردر سال گذشته گفت: تعداد هشت کشتارگاه دام و سه کشتارگاه طیور در سطح استان در حال فعالیت است و حدود 22 نفر دکتر دامپزشک، کارشناس و کاردان، بر روند کشتار در این کشتارگاه ها نظارت دارند. که در سال 1401 بیش از 129 هزار و 53 راس دام سبک ( گوسفند و بز) و بیش از 9 هزا و 61 راس دام سنگین ( گاو و گوساله) در کشتارگاههای دام و بیش از 15 میلیون و 777 هزارو 873 قطعه انواع طیور در کشتارگاههای طیور تحت نظارت اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی کشتار شد.
تقوائی مقدم ادامه داد: حدود 325 تن لاشه و آلایش غیر بهداشتی نیز در کشتارگاه های دام و طیور ضبط و معدوم یا تبدیل به پودر ضایعات کشتارگاهی شد و در طرح پایش فرآورده های خام دامی به منظور خودکنترلی و افزایش سطح کیفیت گوشت قرمز و سفید در پایان هر ماه علاوه بر نظارت های روزانه مسئولین بهداشتی و دستیاران بهداشتی در کشتارگاه های دام و طیور تعداد 55 نمونه برداری از گوشت قرمز و سفید انجام که در طول سال این تعداد بیش از 660 نمونه بوده و در آزمایشگاه مرکزی اداره کل دامپزشکی مورد آزمایش و ارزیابی قرار گرفت.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی خراسان شمالی افزود: در استان تعداد 17 واحد مرکز جمع آوری شیر خام وجود دارد که در تمامی این مراکز مسئولین و دستیاران بهداشتی به صورت روزانه بر جمع آوری و حمل شیر خام دامداری های صنعتی و سنتی به مقصد کارخانجات لبنی نظارت داشته و نمونه برداری لازم انجام می شود.
همچنین در طرح پایش فرآورده های خام دامی جهت اصلاح ساختار بهداشتی دامداری ها و به منظور افزایش سطح کیفیت شیر خام در سال 1401 جهت خودکنترلی مراکز تولید، جمع آوری و حمل شیر خام در پایان هر فصل تعداد حدود 60 نمونه در هر نوبت شیر خام از دامداری های صنعتی و سنتی، مراکز جمع آوری شیر خام، خودروهای حمل شیر خام و لبنیاتی های سطح شهر استان اخذ و در آزمایشگاه مرکزی اداره کل دامپزشکی مورد آزمایش قرار گرفت.
تقوائی مقدم عنوان نمود: در استان خراسان شمالی تعداد 13 واحد کارخانجات خوراک دام و طیور وجود دارد که در تمامی این مراکز مسئولین بهداشتی به صورت روزانه بر تولید خوراک دام و طیور نظارت و نمونه برداری لازم صورت میگیرد.
وی افزود: در طرح پایش فرآورده های خام دامی، تعداد 165 نمونه نیز توسط کارشناسان دولتی انجام شد و در سال گذشته 636 پروانه اشتغال به حمل صادر و بیش از 20 پروانه بهداشتی بهره برداری برای صنایع دامی، بیش از 56 پروانه بهداشتی بهره برداری برای اماکن دامی صنعتی، 190 پروانه بهداشتی بهره برداری برای اماکن دامی روستایی، بیش از 23 پروانه بهداشتی اشتغال به کار جهت مسئولین فنی و بهداشتی و 22 پروانه بهداشتی اشتغال به کار جهت دستیاران مسئولین بهداشتی در اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی انجام شده است.
نظر دهید