توصیه های بهداشتی برای پیشگیری از بیماری VHS در مزارع پرورش قزل آلا
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان دامپزشکی خراسان شمالی توصیه هایی به پرورش دهندگان قزل آلا ارائه کرد.

به گزارش روابط عمومی این اداره کل، دکتر فرزین حسینی گفت: با توجه به این که ویروس بیماری سپتی سمی خونریزی دهنده ویروسی یا VHS سرمادوست است و در ماه های سرد سال می تواند تلفات و زیان اقتصادی سنگینی را متوجه ماهیان و صاحبان مزارع کند؛ بنابراین، رعایت نکات بهداشتی لازم برای پیشگیری از این بیماری، به شرح زیر توصیه می شود:
1 .درخصوص بازدیدکنندگان مزرعه، دقت و کنترل کافی را به منظور رعایت اصول بهداشتی داشته باشید.
2 .از دسترسی مرغان ماهیخوار به استخرهای مزرعه جلوگیری کنید.
3 .مراقب باشید آبزیان با غذای ترِ حاوی ماهی، تغذیه نشوند.
4 .توجه داشته باشید که اخذ گواهی بهداشتی دامپزشکی برای وارد کردن بچه ماهی و تخم چشم زده به مزرعه ضروری است.
5 .برای هر استخر ماهی و تانک بچه ماهی از لوازم کار شماره گذاری شده مجزا ( اعم از ساچوک، سطل،...) استفاده کنید.
6 .در تمام گلوگاه های داخل مزرعه (اعم از ورودی دستشویی، ورودی محل استقرار استخرها، وروی اطاق استراحت کارگران،...)، حمام پا بگذارید.
7 .مرتب دست ها و چکمه ها را با آب گرم و صابون بشویید.
8 .از ترددهای بی مورد افراد در اطراف استخرها جلوگیری کنید.
9 .اطراف مزرعه را حداقل با فنس مناسب محصور کنید.
10.به هیچ کس اجازه ندهید بدون استفاده از دستکش و پاپوش یکبار مصرف مناسب، به مزرعه وارد شود.
11.در تغذیه ماهیان از غذای با کیفیت و پروبیوتیک های محرک سیستم ایمنی استفاده کنید.
12 .ماهیان تلف شده را با ساچوک های مجزا و ضدعفونی شده مرتب از استخرها خارج کنید. ضدعفونی ساچوک ها پیش از استفاده و پس از آن ضروری است.
13 .ماهیان تلف شده را مرتب بسوزانید و یا همراه با آهک زنده، در چاله دفن کنید.
نظر دهید