• 1404/02/23 - 09:01
  • تعداد بازدید : 6
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

« اطلاعیه بهداشتی » تب خونریزی دهنده کریمه ـ کنگو ( CCHF)

یک بیماری و عفونت ویروسی قابل انتقال بین انسان و حیوان میباشد. طیف وسیعی از حیوانات اهلی و وحشی را آلوده می کند و حیوانات با گزیده شدن توسط کنه آلوده، مبتلا می شوند. دام‌های آلوده فاقد علائم بالینی مشخص می‌باشند و دوره آلودگی در دام ها کوتاه می‌باشد. ( حدود دو هفته ) نحوه انتقال بیماری به انسان انسان طی تماس مستقیم با خون و سایر بافت های آلوده حیوان و یا از طریق گزش کنه آلوده ممکن است عفونت را کسب نماید. افراد در معرض خطر کسانی که در صنعت دام، نقش داشته اند و با دام و فراورده های خام دامی در تماس اند مانند: کشاورزان، کارکنان کشتارگاه ها و دامپروری ها، قصابان و دامپزشکان، پزشکان و کارکنان بیمارستان ها در معرض ابتلا به بیماری قرار دارند. علائم بیماری در انسان در انسان معمولأ با علائم مانند سردرد شدید، درد در ناحیه پشت، بی اشتهاپی و استفراغ تظاهر می کند. بیماران معمولأ از درد در مفاصل و درد عضلانی رنج می برند اسهال از علائم بالینی بیماری می باشد در بعضی از موارد سرفه، التهاب حنجره و درد پرده جنب وجود دارد در روزهای دوم و چهارم بیماری نیز بعضی از بیماران علائم خونریزی از خود نشان میدهند. خون ریزی از لثه ها، بینی و در دستگاه ادرای-تناسلی بطور معمول دیده می شود. در مواردی که منجر به مرگ می شود خون ریزی در دستگاه گوارش اتفاق می افتد. بیماری در زنان باردار باعث سقط جنین می شود در انسان درصد مرگ و میر حاصل از این بیماری حدود 30 درصد می باشد . تشخیص سریع بیماری احتمال موفقیت پاسخ درمانی را بالا می‌برد و مهمترین اصل در کاهش تلفات انسانی است. راههای پیشگیری از بیماری جلوگیری از تماس پوستی با خون و بافت های آلوده و دوری از محل هائی که کنه به فراوانی وجود دارد. سم پاشی دوره ای دامداری ها با فاصله دو هفته یک بار در بهار تا انتهای تابستان و کنترل کنه با مواد کنه کش تنها اقدام عملی واقع گرایانه میباشد .

توصیه های بهداشتی مهم : 1- در صورت امکان از کشتار دام در معابر عمومی جلوگیری و دام های کشتاری به کشتارگاه های دام در شهرستان ها منتقل گردد. در کشتارگاه ها بازرسی قبل و حین و پس از کشتار انجام و پس از گذراندن لاشه و آلایش به مدت 24 ساعت در پیش سرد در دمای صفر تا چهار درجه لاشه دام ها پس از تایید سلامت تحویل واحد های عرضه و مردم می گردد. در هر صورتی که ذبح دام در روستاها و مکان های دیگر انجام گردید رعایت الزامات بهداشتی از قبیل داشتن لباس کار مناسب ، عینک مخصوص ذبح و دستکش الزامی می باشد. در زمان ذبح حفره ای در محل کشتار به عمق حداقل سی سانتیمتر حفر و خون ناشی از دام کشتاری به داخل آن هدایت و سطح حفره با خاک پوشانیده گردد. 2-خرید گوشت قرمز و آلایش آن صرفا از واحد های مجاز و مورد تایید دامپزشکی انجام گردد. موقع تمیز کردن و شستن و قطعه قطعه کردن گوشت قرمز خام حتما از دستکش یکبار مصرف استفاده نموده و پس از آن نیز دست‌ها را کامل با آب و صابون شستشو دهید از مصرف گوشتی که کم پخته شده پرهیز کنید. 3-از کندن کنه و له کردن آن با دست خودداری نمایند. 4-پوست و پشم بدست آمده از دام خطرناک بوده می تواند باعث انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه و کنگو، تب مالت ، شاربن و .... گردد. ضروری است از نگهداری آن خودداری و جهت سالم سازی تحویل خریداران در کشتارگاه ها گردد. ضایعات به دست آمده از کشتار دام را در داخل نایلون پلاستیکی ریخته و در داخل سطل های زباله شهرداری ریخته شود. روابط عمومی دامپزشکی خراسان شمالی

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر,هشدارهای بهداشتی
  • کد خبر : 338905
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه