• 1400/04/21 - 11:46
  • تعداد بازدید : 337
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

جلسه هماهنگی برون بخشی عید قربان در دامپزشکی خراسان شمالی برگزار شد

جلسه هماهنگی بین بخشی ویژه عید سعید قربان با حضور مدیرکل دامپزشکی و شماری از دستگاه های اجرایی و علمای شیعه و اهل سنت، در اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی، مدیرکل دامپزشکی استان هدف از تشکیل این نشست را هم افزایی دستگاه های ذیربط برای مدیریت اقدامات عید قربان برشمرد و تصریح کرد: با توجه به مخاطرات فراوانی که ذبح دام در معابر عمومی به لحاظ بهداشتی، زیست محیطی و حتی روحی و روانی در پی دارد، از علمای منطقه درخواست داریم همانند سال های گذشته با اطلاع رسانی به نیکوکاران و مومنان، کشتار دام های قربانی را حتی الامکان به کشتارگاه ها هدایت کنند.

دکتر حمید رمضانی با اشاره به بسیج اکیپ های دامپزشکی برای بازرسی قبل و بعد کشتار دام های قربانی در این روز و تضمین سلامت گوشت استحصالی در کشتارگاه ها، در عین حال خاطرنشان کرد: آمادگی داریم اکیپ های ناظر بهداشتی را برای بازرسی بهداشتی دام زنده و لاشه دام قربانی به محل متقاضیان اعزام کنیم و برای این منظور، عموم مردم می توانند در تماس با سامانه تلفنی چهاررقمی 1512 خدمات رایگان دامپزشکی را دریافت کنند.

وی هم چنین با توجه به تشدید مخاطرات بهداشتی در عید قربان امسال به دلیل شیوع کرونا، از شهرداری خواست میادین عرضه دام زنده را ساماندهی و دانشگاه علوم پزشکی نیز برای نظارت بر اجرای شیوه نامه های بهداشتی در این مراکز نیروهای خود را بسیج کند.

دکتر رمضانی به جلسات و رایزنی ها با علمای اهل سنت شهرستان راز و جرگلان نیز اشاره داشت و از رسانه ها به ویژه صدا و سیما هم خواست در اطلاع رسانی به مردم درخصوص این موارد، یاریگر دامپزشکی استان باشند تا سلامت و بهداشت عمومی حفظ شود.

حجت الاسلام دهقان مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در دامپزشکی استان نیز با اشاره به درهم تنیدگی مسائل بهداشتی و شرعی، به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) اشاره داشت که در آن از سلامت و امنیت به عنوان دو نعمت مجهول برای انسان یاد شده است و گفت: از علمای اهل سنت استان هم می خواهیم با انعکاس توصیه های بهداشتی دامپزشکی به نمازگزاران و مومنانی که در این ایام دام قربانی می کنند، در برپایی باشکوه تر این سنت حسنه گام بردارند. وی هم چنین از بسیج ناظران شرعی برای خدمات رسانی شایسته در عید قربان خبر داد.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی نیز به مهم ترین مخاطرات ذبح دام در معابر عمومی ازجمله احتمال شیوع بیماری های خطرناکی مثل تب کریمه کنگو، سیاه زخم، کسیت هیداتید و... اشاره داشت و گفت: دامپزشکی برای جلوگیری از بروز این مخاطرات، دام های کشتاری را در سه مرحله قبل، حین و پس از کشتار بازرسی می کند؛ لذا توصیه می کنیم برای ذبح دام قربانی، از خدمات ارائه شده در کشتارگاه های استان بهره گرفته شود.

دکتر علی اکبر دلیرصحرایی ادامه داد: البته اکیپ های ثابت و سیار بازرسان بهداشتی دامپزشکی نیز آمادگی دارند با مراجعه به محل متقاضیان، بر سلامت دام زنده و لاشه استحصالی دام های ذبح شده نظارت داشته باشند و توصیه های لازم را به عموم ارائه دهند.

حجت الاسلام مومن مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهادکشاورزی استان نیز با اشاره به تاریخچه قربانی در اعیاد ابراهیمی و فلسفه قربانی کردن دام در دین مبین اسلام، به تاکیدات اسلام بر رعایت بهداشت اشاره داشت و تصریح کرد: با توجه به این که همه ما به اصل مهم پیشگیری مقدم بر درمان اعتقاد داریم، از علمای اهل سنت هم درخواست داریم توصیه های لازم را در این خصوص به مومنان نیکوکار داشته باشند.

حجت اسلام جابری مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت استان هم با اشاره به مخاطرات بهداشتی ذبح دام در معابر عمومی و خطرات ناشی از شیوع کرونا، توصیه هایی در این باب ارائه کرد.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان نیز لزوم فرهنگ سازی به کمک روحانیون و علمای شیعه و سنی در تمام طول سال برای انتقال دام های قربانی به کشتارگاه ها را با اهمیت قلمداد کرد.

دکتر ابراهیم تقوایی مقدم گفت: شهرداری ها و دهیاری ها نیز لازم است در جمع آوری ضایعات کشتاری و ساماندهی مراکز عرضه دام زنده، تدابیر لازم را اتخاذ کنند و دانشگاه علوم پزشکی و صداوسیما هم اطلاع رسانی به جامعه هدف را مدنظر داشته باشند.

این جلسه با طرح و بررسی نظرات پیشنهادی نمایندگان دستگاه های مسئول ازجمله شهرداری مرکز استان، دفتر امور شهری استانداری، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و علمای اهل سنت حاضر در جلسه و تصویب برخی از آن ها به پایان رسید./

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 275513

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه