• 1399/10/09 - 08:20
  • تعداد بازدید : 192
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

توصیه های کارشناسی دامپزشکی به دامداران با توجه به برودت هوا

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی توصیه های کارشناسی برای جلوگیری از بروز عوارض سرمازدگی به دامداران ارائه کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی، دکتر حسن قاسمی فرد گفت: با توجه به این که سرمای شدید و یخبندان می تواند باعث بروز مشکلاتی در پرورش دام های پیر، خیلی جوان، لاغر و یا دارای تغذیه ضعیف شود، بنابراین برخی نکات برای جلوگیری از بروز مشکلات حاد در مدیریت و پرورش دام ها باید رعایت شود. وی اضافه کرد: دام های اهلی به ویژه گاو در مقابل برف و سرما تا دمای حدود منفی 20 درجه هم مقاوم هستند، ولی چنان چه هوای سرد با باد و رطوبت همراه شود، تحمل شرایط برای دام دشوارتر می شود. وی با بیان این که دام های دچار افت دمای بدن مستعد دچارشدن به بیماری های تنفسی و عارضه کم آبی هستند، افزود: دامداران با رعایت برخی نکات و توصیه ها می توانند از بروز ضرر و زیان پیشگیری کنند.

وی ادامه داد: فراهم کردن پناهگاهی مسقف و تهیه بستر خشک با ضخامت مناسب و حالت عایق بودن توصیه می شود. هم چنین خشک کردن بره ها و گوساله ها بلافاصله بعد از تولد و گرم نگه داشتن آن ها و خوراندن آغوز گرم، هم چنین شیر دادن دستی به دام های تازه متولدشده که به دلیل افت دمای بدن قادر به مکیدن نیستند، ضروریست. وی گفت: خوراندن داروهای ضد انگلی به دام و تغذیه با مواد غنی از انرژی، ویتامین، پروتئین و املاح معدنی، جلوگیری از یخ زدن آب مصرفی دام ها و رساندن دمای آن حداقل به 3 درجه سانتیگراد هم توصیه می شود. وی تصریح کرد: در این دام ها به ویژه در گوسفند، تغذیه با علوفه دارای املاح قندی بالا مثل تفاله چغندرقند، مرکبات و ملاس با دمای 8 درجه بهترین گزینه برای شروع تغذیه دام های سرمازده است و پس از آن می توان از کنسانتره یا ذرت و جو استفاده کرد و البته تغذیه باید در مقادیر کم ولی دفعات زیاد باشد تا از بروز مشکلات گوارشی و بیماری هایی مثل انتروتوکسمی پیشگیری شود./

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 258676
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه