برگزاری ششمین جلسه فنی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در دامپزشکی خراسان شمالی
نقطه نظرات، مشکلات و پیشنهادات در راستای اجرای اقدامات پیشگیرانه و کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در این جلسه مطرح شد.
به گزارش روابط عمومی دامپزشکی خراسان شمالی ششمین جلسه فنی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان جهت پیگیری مصوبات جلسه قبل و ارائه گزارش اقدامات صورت گرفته، با حضور مدیر کل، معاون سلامت، کلیه روسای ستادی فنی و حضور وبیناری روسای شبکه های دامپزشکی شهرستان ها در دامپزشکی استان برگزار گردید.
دکتر سید فرزین حسینی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور و آبزیان استان در این جلسه ضمن ارائه گزارش آخرین وضعیت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور و جهان، مطالب آموزشی و توجیهی در خصوص بیماری فوق را ارائه داد.
وی عملکرد صورت گرفته در خصوص مصوبات جلسه ستاد استانی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را بررسی نمود و به مانور های عملیاتی، تشکیل ستاد آنفلوانزا در شهرستانها، برنامههای آموزشی و اعلام لیست روستاهای حاشیه زیستگاهها و مزارع طیور توسط شبکه های دامپزشکی اشاره نمود.در ادامه حسینی عملکرد اجرای فاز اول سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ را عنوان و برنامه و مراقبت فعال بیماری های ویروسی در مزارع سردابی، ارزیابی موارد مشکوک و نمونه برداری را مهم دانست.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور و آبزیان استان، واکسیناسیون طیور بومی با پوشش ۴۰درصدی در استان را مطرح و عملکرد مراحل واکسیناسیون بر علیه بیماری نیوکاسل و بیماری گامبورو را حائز اهمیت دانست.
دکتر علی اکبر دلیر صحرایی معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان در این جلسه ضمن تشکر از شهرستان هایی که فرآوری و آماده سازی کود مرغداری ها را قبل از بارگیری انجام دادهاند و تضمین کننده بهداشت کود مرغداری ها می باشند گفت: واکسیناسیون طیور بومی و روستایی می بایست تا پایان سال به پیشبینی برسد.
همچنین وی اظهار داشت: اثربخشی بازدید ها و ممیزی ها از صنایع وابسته به دام و اماکن دامی را باید با اقدام های فنی افزایش دهید و دوره بازآموزی جهت همکاران مایه کوب قبل از آغاز واکسیناسیون تب برفکی (ابتدای بهمن ماه) در قالب یک دوره آموزشی برگزار خواهد شد.
دکتر حمید رمضانی مدیر کل دامپزشکی استان در این جلسه بر افزایش مسئولیت پذیری مسئولان فارما و صنایع، انجام ممیزی و مدیریت میزان جوجه ریزی تاکید و از مزایای واکسیناسیون گامبورو صحبت نمود.
دکتر رضا رحیمی کارشناس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور و آبزیان دامپزشکی استان توضیحاتی در خصوص بیماری آنگار و همچنین مطالب آموزشی کنترل و پیشگیری از این بیماری را ارائه نمود.
در پایان جلسه کلیه روسای ستادی، نقطه نظرات، مشکلات و پیشنهادات خود را در راستای اجرای اقدامات پیشگیرانه و کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را بیان نمودند.
نظر دهید